Nudistide restoran kehtestas ülekaalulistele sisenemiskeelu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Juulis avab Tokyos uksed Jaapani esimene nudistide restoran, kuhu igaüks sisse ei pääse – ülekaalus külastajad kaalutakse esmalt üle ning saadetakse tagasi, juhul kui nad on liiga paksud.

Peagi avatav Amrita restoran on õppust võtnud hiljuti Londonis ja Melbourne’is avatud nudistide restoranidest, milles kehtib vanusepiirang, mis lubab siseneda vaid külastajatel, kes on vanusevahemikus 18-60 eluaastat, vahendab news.com.au. Omapärane on aga kehakaalupiirang – «kui teil on oma pikkuse kohta rohkem kui 15 kilogrammi ülekaalu, palume teil vältida restoranisse broneeringu tegemist,» seisab Amrita reeglites.

Juhul kui restoranitöötajatel on kahtlus, et siseneda sooviv inimene on ülekaalus, on neil luba teda kontrolliks kaaluda. Kuna restorani saab tulla vaid eelbroneeringuga, mille aluseks on ettemaks, ei saa ülekaalulised külastajad ka oma raha tagasi.

«Londoni restoranis on teretulnud igasuguse kehakaalu ja -tüübiga kliendid, kuid teame, et nii mõnegi külastaja jaoks võib see kogu restoranielamuse rikkuda,» teatas Amrita pressiesindaja Miki Komatsu. Ta eitas süüdistust, et restoran diskrimineerib oma kliente.

Amrita restorani keeldude nimekirjas on lisaks kaaskülastajate häirimine nendega rääkides või neid puudutades ning sisse ei lubata ka tätoveeringutega kliente. Neil, keda restorani lubatakse, palutakse külastuse ajaks ära anda mobiiltelefonid ja kaamerad.

Restorani sissepääs ning toidud maksavad 14 000 – 28 000 jeeni, olenevalt menüüvalikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles