Eestlane lõi esimesed ESTonishing T-särgid

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel tegi kunstnik Martin Lazarev esimesed ESTonishing T-särgid.
Mullu suvel tegi kunstnik Martin Lazarev esimesed ESTonishing T-särgid. Foto: Martin Lazarev

Kunstnik Martin Lazarevile tundus geniaalne lahendus hollandlase Peter Kentie välja pakutud EST-märk ja seetõttu tegi mees esimesed ESTonishing T-särgid, mille populaarsus iga päevaga ainult kasvab.

Särkide autor Martin Lazarevi sõnul saavad sellised ideed alguse riigis toimuvatest sündmustest ja ka sellest, et konkreetse Eesti märgi temaatika osas on ju tegelikult pikalt juttu olnud. «Kuna ma olin ka ise kaasatud nõustama EASi projekti ja soovitasin neil professionaalidega asja arutada, siis tundus mulle geniaalne lahendus hollandlase Peter Kentie välja pakutud EST,» rääkis mees.

Lazarevi sõnul on see lahendus olnud silme ees kogu aeg. «Meie passis on ju EST kirjas ja juba Kreisiraadios sodis Hannes Võrno passi, kirjutades sinna pESTud,» meenutas mees. Ta kinnitas, et nüüd oligi vaja ühte väljastpoolt Eestit inimest, kes tuletaks meelde nii lihtsat asja.

«Särkidel olevad fraasid ja sõnakõlksud on mul valitud rahvasuust ning sõprade naljatamistest. Ehk sõnad ja laused, mis toovad naeru suule või on konkreetse tagamõttega,» selgitas Lazarev. Ta lisas, et valis neid hoolikalt, kuna igast rämpsu ei taha levitada. «Hoolin puhtusEST ja humoorikuseEST ning iibEST,» naljatas mees.

Lazarevile tekitas meelehärmi see, et paljude riigipeade arvates Peter Kentie idee eesti keeles ei tööta. «Sellest tulenevalt tekkis mul kohe kihvatus ja seega ideed ning fraasid hakkasid lendama. Edasine oli juba lihtne, ehk disain ja kompositsioon, millega ma olen tegelenud pikka aega,» selgitas Lazarev. Ja nii sündiski EST-lühendiga särgikampaania, mida tehes selgus, et EST lühend passib hästi ka teistesse keeltesse.

«EST idee väljatooja Peter Kentie võttis minuga ühendust ja kiitis ideed ning on siiralt üllatunud sellise menu üle. See on kindel märk sellest, et Eesti rahvas võttis hoobilt idee omaks ja seetõttu kohtume kindlasti Peteriga Tallinnas suvel ja naerame koos selle kõige üle,» lausus Lazarev.

Lazeri sõnul on rahva huvi särkide vastu aina kasvav. Särgi hinnaks on 18 eurot ja ühtlasi saab särke tellida ka ükskõik, kuhu maailma otsa. E-pood on üleval Standfold Design Studio veebilehel.

Foto: Martin Lazarev
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles