Kihulase torge võib kevadel inimese paiste ajada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihulase mürk hakkas mõjuma alles ööpäeva möödudes.
Kihulase mürk hakkas mõjuma alles ööpäeva möödudes. Foto: BIODIDAC

Kummalise putuka hammustus ajas naise jala ööpäeva möödudes paiste, arstid ei osanud midagi öelda ning algul ei aidanud ka allergiaravimid.

Naine, kelle jalg möödunud nädalal pärast hammustust paiste läks, ise otseselt putukat ei näinud, tundis vaid hammustust. «Tõenäoliselt oli tegemist pisikese musta kimalasega, kellele nime ei oskagi anda. Arstid ei osanud ka öelda, kellega tegu,» rääkis ta.

Naise jalg hakkas paiste minema hammustusele järgneval päeval ning ülejärgmise päeva õhtuks oli labajalg tema sõnul nagu õhupall. Kuna kodused allergiaravimid ei aidanud ning kaks apteeki rääkisid ravimise kohta erinevat juttu, pöördus ta viimases hädas erakorralise meditsiini osakonda (EMO). «Tänu EMOs tehtud süstile ja välja kirjutatud tablettidele hakkas paistetus alanema, aga jalg on siiski veel praegugi nähtavalt paistes,» kõneles naine. «Valu kadus ehk järgneva päeva hommikuks või vähemalt ei häirinud enam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles