Pensionär teenib puskariga lisaraha

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puskar. Foto on illustratiivne.
Puskar. Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Maja Paldiskis Sadama tänaval näeb välja nagu iga teine hruštšovka, kuid selle esimesel korrusel õitseb vanaproua ebaseaduslik alkoholiäri, millele pole kohalike ega politsei pingutused suutnud lõppu teha.

«Seal elab naisterahvas Galina, pensionär. Elab üksinda, mees suri juba ammu ära. Seal on rahulik. Aga ma kuulen halvasti,» rääkis korrusenaaber Anastasia (88) Harju Elule.

Irina (61) tutvus Galinaga pool aastat pärast korteri ostmist. «Ta kutsus mind enda poole. Kui ma läksin, nägin midagi kohutavat – suuri gaasiballoone. See maja ei ole gasifitseeritud, meil on elektripliidid. Ja klaasnõud, purgid, pudeleid. Tema ütles, et see on tema äri, teeb samakat ja müüb seda,» kirjeldas ta.

Irina sõnul teeb Galina klientidega kaupa tänaval, nad seisavad ta ukse taga, ent osa tuleb öösel kella ühe-kahe-kolme paiku, koputavad akendele ja nõuavad kärakat. Galina müüb ka salasuitsu. «Ta ütles, et tema pensioniga ära ei ela ja seetõttu ta hakkas säärase äriga tegelema,» ohkab Irina.

Lähedalasuva Oboloni reklaami kandva poekese müüja teab, et Galina joogid maksavad 2-3 eurot. Tema väitel müüb naine kangemat kraami kui inimesed poest kätte saavad. Seda saavat ta piiritust viina kanguseni lahjendades. Kust Galina piiritus pärit on, ei ole õnnestunud välja selgitada.

Piirkonnapolitseiniku Roman Soldatovi sõnul on 69-aastane proua oma ebaseadusliku tegevusega politseile tuttav juba 2003. aastast. Tema korteris müüakse lahustatud piiritust, mis sisaldab suurema protsendi metanooli ning isetehtud meskit (samakat). Teo toimepanijat on mitmekordselt karistatud väärteokorras ning tema kliendid on madalama sissetulekuga ja sotsiaalselt vähekindlustatud inimesed.

«See, et maja juures on nähtud joobes seltskondi, vastab tõele, kuid alati antud informatsioon ei ole otseselt seotud antud korteris toimuva ebaseadusliku tegevusega. Selle kohta, et joobes seltskonnad on vägivaldsed ja rahanõudjad, pole minu ajal politseisse laekunud ühtegi avaldust,» lisas Soldatov.

Pikemalt loe Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles