Reedest saab sõita Aegnale

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna
Aegna Foto: Arno Saar / Õhtuleht

2016. aasta navigatsioonihooaeg Aegnale algab 20. mail, kui avatakse regulaarne laevaühendus Kalasadama ja Aegna vahel.

Alates 20. maist kuni 6. juunini sõidab reisilaeva  Vesta Tallinnast Aegnale nädalavahetustel: R, L, P Tallinna Kalasadamast kell 10.00 ja 17.00  ning Aegnalt vastavalt 11.30 ja 18.30. Alates 6. juunist saab laevaga Vesta Aegnale kõikidel päevadel peale teisipäeva.

Nagu läinud aastatel, kannab Tallinna Kesklinna valitsus ka tänavu hoolt selle eest, et Aegna saare lõkke- ja puhkeplatsidel oleks suveks pingid-lauad ja varikatused.  

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus otsustas toetada väikesaarte programmist 107 738 euroga päästepunkti väljaehitamist Aegnal. Investeeringu enam kui 145 000 euro suurusest kogumaksumusest katab linnaosa omafinantseering veerandi ehk ligi 38 000 eurot.

«Kavas on praegune kehvas seisus sadamahoone põhjalikult rekonstrueerida, et reservpäästerühm saaks seal aasta ringi peavarju. Kohalike ja puhkajate jaoks väga oluline päästevõimekus saarel peaks selle investeeringu tulemusel märgatavalt paranema,» kommenteeris kesklinna vanem Alar Nääme.

Piletihindadega ja sõidugraafikutega saab tutvuda AS «Kihnu Veeteed» veebilehel http://www.veeteed.com/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles