Maanteeamet väntsutab invasõiduki ostjat (18)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jako Steinil on nüüd auto, mida ta saaks ise juhtida, aga maanteeamet ei luba seda teele laborikatseteta, mis maksavad umbes 500 eurot. Auto ise maksis 3200 eurot.
Jako Steinil on nüüd auto, mida ta saaks ise juhtida, aga maanteeamet ei luba seda teele laborikatseteta, mis maksavad umbes 500 eurot. Auto ise maksis 3200 eurot. Foto: Mihkel Maripuu

Ratastoolis Jako Stein otsis endale kaua sobivat invasõidukit ja leidis selle lõpuks Rootsist, ent Eestis selgus, et maanteeamet keeldub kalli laboritõendita registreerimast autot, mis sobis aastaid sõitma Rootsi teedele.

«Põrkan kogu aeg nagu vastu seina,» tunnistas Stein. «Mitu direktorit ja asjatundjat on lubanud inimlikku lahendust, aga lõpuks helistas ikka tehnoosakonna juhataja ja teatas, et ilma müra- ja heitgaasikatseta on rahva tervis ohus,» lausus ta. «Kas Rootsi registris olnud auto oli siis rahva tervisele ohtlik? Nõme olukord, aeg läheb ja... Kirjade kirjutamise peale kulub samuti aega.»

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles