Veeavarii võib selle tekitajale kalliks maksma minna

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Aprillis põhjustasid If Kindlustusele enim varakahjusid veeavariid ning 40 korral uputati ka alumisi naabreid. Suuri väljamakseid tehti ka kasko- ja liikluskahjude hüvituseks.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul võib naabri uputamine kahju põhjustajale maksma minna kümneid tuhandeid eurosid. «Veekahjud korterelamus on väga sagedased ning pahatihti uputatakse ka alumisi naabreid. Kui oma kodule tekitatud kahju korvab kodukindlustus, siis naabritele põhjustatud kahjud tuleb vastutuskindlustust omamata korvata kahju tekitajal ning need summad võivad väga suured olla,» rääkis ta. Jõhvik lisas, et on olnud ka juhtumeid, kus viiendalt korruselt alguse saanud veeavarii jõuab esimese korruseni välja.

Aprillis maksis If Kindlustus oma klientidele 2867 kahjujuhtumi eest neli miljonit eurot hüvitisi. Suurimad väljamaksed olid kasko- ja liikluskahjudes, kus If maksis vastavalt 1,6 ja 1,4 miljoni euro eest hüvitisi.

Varakahjudest teatati 516 juhul ning kõige rohkem põhjustasid neid veeavariid. Varakahjusid hüvitati 0,8 miljoni ulatuses.

Aprilli suurimad kahjud tooteliigiti:

  • Kaskokindlustus – Scania veok sõitis Rootsis kraavi; 80 000 eurot
  • Varakindlustus – elumaja põleng Saku vallas; 70 000 eurot
  • Õnnetusjuhtumi kindlustus – tööõnnetus välismaal; 64 000 eurot
  • Liikluskindlustus – liiklusõnnetus Tallinnas; 38 000 eurot
  • Reisikindlustus – haiglakulud seoses seljavaludega USAs; 9 700 eurot
  • Koera- ja kassi kindlustus – Berni Alpi karjakoera eutanaasia; 1 300 eurot

Aprillis langesid Ifi kliendid 26 korral varguse või röövimise ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles