Kaal ei ole ammu enam ainuüksi kaalumiseks

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokk Juss Lindmäe kaal on funktsioonidelt täiesti tavaline köögikaal. Vaid raskust kannatab rohkem.
Kokk Juss Lindmäe kaal on funktsioonidelt täiesti tavaline köögikaal. Vaid raskust kannatab rohkem. Foto: Maanus Masing

Kodumajapidamises on igapäevases kasutuses kahte sorti kaalud: köögikaalud ja kaalud, millega iseend kaaluda, kuid paljud neist ei piirdu enam ammu vaid kilode ja grammide näitamisega.

Köögikaaludest rääkides on näiteks anumkaal. Tegu on mõõtekannuga, millel on sanga peal pisike ekraan, mis kuvab kannu sisu kaalu. Seega saab vaadata kannus oleva ainekoguse mahtu ja kaalu korraga, kirjutas Saarte Hääl.

Veel keerulisemaks minnes ja tänapäeva tõusva tervisetrendi juures on kindlasti sellise kaalu huvilisi, mis ütleb, palju sul ühes või teises toidus toitaineid on. Paned liha kaalule ja saad kohe teada, palju on selles kaltsiumi, valku jne. Päris ise kaal neid välja ei arvuta, eelnevalt tuleb toidu koostis kaalu sisestada. Sisuliselt teeb kaal paar matemaatilist tehet.

Kuressaare kaubandusvõrgu mitmekülgseima kaalu tiitel võiks minna OnOffi kauplusest leitud köögikaal-ilmajaamale. Ühest küljest on tegu tavalise koduilmajaamaga, kus seinal olev ekraan näitab andmeid, mida mõõdab juhtmega õue viidav andur. Teisalt võid ilmajaama seinalt maha võtta, kapi peale panna ja sellega midagi kaaluda. Ekraan kuvab kilosid ja gramme. Sellised kaalud maksavad poes pealt 50 euro, kõige tavalisema kaalu saab kätte alla 20 euroga.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles