Lidl tegi piinliku vea

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Watzmanni mägi asub Saksamaal Baieris, mitte Šveitsis, nagu arvas Lidl.
Watzmanni mägi asub Saksamaal Baieris, mitte Šveitsis, nagu arvas Lidl. Foto: Fragment Lidli kodulehelt

Tuntud odavketi poe Lidli viimane reklaamikampaania sattus tõsise eksimuse tõttu naeru alla.

Ei peaks olema eriti keeruline leida mõnda pilti Šveitsi mägedes, neid on tuhandeid, kirjutab Local. Küll aga käis see üle jõu tuntud Saksa odavpoeketile Lidl.  Šveitsis 105 poodi omav poekett kuulutas hiljuti, et märgistab paljud Šveitsi kaubad idüllilise pildikesega Alpidest, millel oli kujutatud lumised mäed, roheline aas ja väike palkhütt. Lisaks on juures märge Šveitsi kvaliteet, stiliseeritud Šveitsi lipu kujutis ning riigi nimi kolmes kohalikus keeles.

Kuid fotol kujutatud mägi Watzmann asub küll Alpides, kuid  mitte Šveitsis, vaid Saksamaal.

«Me oleme väga õnnelikud, et Watzmann on nii populaarne, kuid meie arvates on väga oluline, et see mägi jääks ka edaspidi Berchtesgadenisse,» ütles Saksamaa turismiametnik Šveitsi ärilehele Handelszeitung. Firma tunnistas, et selline eksitus on piinlik, reklaam võeti kodulehelt maha. Samasuguse prohmakaga sai hakkama ka Aldi, kes varem oli kasutanud sama mäe fotot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles