Daily kaasab kooliõpilased koolieine valmimisse

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisöökla.
Koolisöökla. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Maikuus võtavad Eesti erinevate koolide õpilased osa projektist «Kokkame koos», mille käigus valmistavad 4.-6. klassi õpilased koos kooli köögitoimkonnaga pärast tunde järgmise päeva pikapäevarühmale lihapalle.

Daily kaubamärgi all koolitoitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurants müügi- ja turundusjuhi Eret Rennigu sõnul on õpilastega kokkamine Daily koolisööklates uus algatus, millest lapsed suure huviga osa võtavad.

«Lapsed saavad ühiskokkamiselt väga põneva kogemuse – nad näevad, kuidas käib töö koolisööklas, nad tutvuvad meie tervisliku koolilõuna põhimõtetega. Samas õpivad lapsed valmistama lihtsat ja maitsvat einet, millega kasvõi oma pereliikmeid üllatada,» lausus Renning.

Ta märkis, et loodetavasti kasvab selle kogemuse läbi paljude laste huvi ka toiduvalmistamise ning naturaalsest värskest toorainest tervislikuma toiduvaliku tegemise vastu – teeme süüa ju samamoodi kui kodudes, lihtsalt suuremates kogustes.

«Kokkame koos» ettevõtmine toimub maikuu jooksul kolmes Harjumaa ja kolmes Tartumaa koolis ühtekokku seitsmel korral. Sügisel plaanib Daily laiendada ühiskokkamise projekti ka teistesse Eesti koolidesse.

Eret Rennig selgitas, et laste kaasamine kaasõpilaste toidu valmistamisse on osa Daily koolisööklate püüdlusest muuta lapsed ja lapsevanemad teadlikumaks sellest, kuidas valmib toit koolisööklas.

«Oleme väga uhked meie sööklates kehtivate rangete toiduohutus- ja kvaliteedistandardite üle, tänu millele valmib meie sööklates toit, mis on tõesti maitsev ja kõrge toiteväärtusega. Näiteks välistavad meie menüüstandardid igasuguste maitsetugevdajaid ja soola sisaldavate maitseainete, erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatide ning poolfabrikaatide kasutamise,» sõnas Rennig. Tal oleks väga hea meel, kui lapsed võtavad sellise hoiaku ka kodudesse kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles