Uuring: mobiilset internetti arvutis kasutab 39 protsenti inimestest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmesuguste õngitsuskirjade saatmine on üks levinuim petuskeem, mille abil kurjategijad üritavad hõlptulu teenida.
Mitmesuguste õngitsuskirjade saatmine on üks levinuim petuskeem, mille abil kurjategijad üritavad hõlptulu teenida. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Mobiilset internetti kasutab arvutis 39 protsenti siinsest elanikkonnast, mis on kümnendiku võrra rohkem kui eelmisel ja üle-eelmisel aastal samal ajal, selgub Turu-uuringute ASi hiljutisest uuringust.

Uuringu kohaselt kasutab 33 protsenti mobiilse interneti kasutajaskonnast seda süle- või lauarvutis ning 18 protsenti tahvelarvutis. Paralleelselt nii arvutis kui ka mobiiltelefonis kasutab aga mobiilset internetti 12 protsenti elanikkonnast ehk kolmandik teenuse kasutajatest. Kumbagi mobiilset internetti ei kasuta 38 protsenti mobiilside kasutajatest. See näitaja on aastaga vähenenud 8 protsenti ja kahe aastaga 14 protsenti.

«Mobiilioperaatoritel on, mille nimel pingutada,» tõdes Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu ja lisas, et potentsiaalseid mobiilse interneti kliente on veel piisavalt.

Hiiepuu sõnul muutub Eesti mobiilse interneti võrk järjest paremaks ning tagab klientidele püsiühendusega sarnase andmesidekvaliteedi ja kiirused.

Mobiilse interneti mittekasutajate seas on uuringu andmeil sagedamini naised, mitte-eestlased, üle 50-aastased ja pensionärid ning samuti pigem madalamasse sissetulekugruppi kuulujad. Ülejäänud sihtgruppides on mobiilse interneti kasutajaid seevastu keskmisest enam.

Küsitlus näitas, et lähema poole aasta jooksul on praegustest mobiilse interneti mittekasutajatest plaan seda kasutama hakata 7 protsendil vastanutest.

Turu-uuringute AS viis mobiilse interneti kasutust puudutava uuringu läbi tänavu veebruaris. Uuringu valimisse kuulus 2000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles