HD-telepilti niipea oodata ei ole (15)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Päringule HD-telepildi kättesaadavuse kohta vastates jäid nii Kanal2 kui ka TV3 napisõnaliseks - konkreetseid lubadusi, millal saavad telerivaatajad nautida HD-telepilti, ei andnud kumbki telekanal.

«Millal hakkavad Eesti telekanalid näitama kvaliteetset HD-telepilti? Viasat küsib kõige eest kõva hinda, aga kvaliteeti selle eest ei pakuta. Visat Sport Balticu, TV6 ja TV3 pildikvaliteet on nii kehv, et hashtag-tekstid, mida saadete ajal kuvatakse, ei ole suuremast telekast vaadates isegi loetavad. Kas endiselt ei kavatsegi TV3 oma sisu HD-kvaliteedis edastama hakata ning mida arvab selle kohta Kanal2?» päris teleteenustega rahulolematu lugeja.

Kanal2 turundusjuhi Pille-Mai Helemäe sõnul uuendatakse õige pea kogu eetriväljastuse tehnoloogiat ning lisatakse ka vajalikud seadmed HD-pildile üleminekuks. «Täpsematest kuupäevadest on paraku vara rääkida, kuna uuendused leiavad aset suvel ja kogu protsess on töömahukas,» lisas  ta.

Ka TV3-l on HD-telepildi edastamine endiselt plaanis, kuid aeg ei ole veel selge - lähitulevikus seda ilmselt ei juhtu. TV3 tegevjuhi Priit Leito sõnul ei edasta telekanal HD-telepilti majanduslikel kaalutlustel.

TV3 uue meedia juht Kristjan Silvet lisas, et osaliselt leidub TV3Play järelvaatamises HD-pildiga sisu ja seda lisatakse aina juurde. «Kuna aga üleminek ei sõltu ainuüksi TV3-st, vaid suuresti saateid tootvate produktsiooniettevõtete võimekusest, siis saame hetkel loota, et aasta jooksul õnnestub kogu uus sisu kätte saada HD-kvaliteediga ning edastada seda TV3Play vaatajatele,» rääkis ta.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles