Tarbijakaitseamet hoiatab kahe petturliku veebipoe eest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Tarbijakaitseamet hoiatab Kreedo Marketing OÜ ja RJ Marketing OÜ eest, kes ei ole näidanud üles tahet tarbijavaidluste lahendamiseks ega klientidele saatmata jäetud kauba eest raha tagastamiseks.

Tarbijakaitseametis on registreeritud 5. aprilli seisuga 15 tarbijate avaldust Kreedo Marketing OÜ suhtes, millest nähtub, et kaupleja ei ole täitnud kohustusi tarbijate ees.

Kreedo Marketing OÜ on müügiks pakkunud iPhone 6 mobiiltelefone turuhinnast palju odavama hinnaga. Vastavalt kaupleja kehtestatud tingimustele tuli ostjatel tasuda ettemakseid 50 protsendi ulatuses. Mobiiltelefone klientidele ei tarnitud, ettemaksuna saadu on hoolimata tarbijate nõudmistest samuti tagastamata. Mobiiltelefonide müügiks kasutatud veebikeskkond on praeguseks suletud.

Ettevõtte esindaja ei ole osalenud tarbijavaidluste komisjonis, andnud selgitusi olukorra kohta ega pakkunud lahendusi selle lahendamiseks. Seni on täitmata ka komisjonis tarbija kasuks tehtud otsus.

Ametisse on pöördunud ka kaks inimest, kes juhtisid tähelepanu asjaolule, et RJ Marketing OÜ-le kuuluvalt veebilehelt ostu sooritades esitatakse tasumiseks Kreedo Marketing OÜ-le kuuluvate rekvisiitidega (sh arveldusarve number) arve. Üks tarbijatest on teavitanud ka asjaolust, et RJ Marketing OÜ-lt tellitud, kuid Kreedo Marketing OÜ esitatud arve alusel tellitu on kättetoimetamata ning raha ei ole talle tagastatud.

RJ Marketing OÜ Äriregistri B-kaardile kantud kontakttelefoni number on välja lülitatud, ühendust ei ole selgituste saamiseks võimalik võtta ka neile kuuluval veebilehel avaldatud kontaktandmete kaudu.

Tarbijakaitseamet kutsub üles erilisele ettevaatlikkusele ettevõtjate suhtes, kuna pakkumised www.eststore.eu ja www.wheelsmartscooter.eu veebilehtedel on üllatavalt sarnased; Kreedo Marketing OÜ ei näita üles initsiatiivi tarbijate ees võetud kohustuste täitmiseks; on ebaselge, miks esitab RJ Marketing toote eest tasumiseks teise juriidilise isiku andmed.

Tarbijakaitseameti hinnangul ei saa usaldusväärseks pidada ettevõtteid, kes kohustusi tarbijate ees ei täida, kaebusi ei lahenda, puudub kauba või teenusega seonduva tehingujärgne teenindamine ja kauba või teenuse eest esitatakse arve pakkumises nimetamata kolmanda isiku nimel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles