Siniseid kanamune saab ka otse pesakastist

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tumepruune mune munevad Prantsuse päritolu maransi tõugu kanad, beeže Sussexi tõugu kanad ning sinaka koorega mune algselt Tšiilis aretatud araucanad.
Tumepruune mune munevad Prantsuse päritolu maransi tõugu kanad, beeže Sussexi tõugu kanad ning sinaka koorega mune algselt Tšiilis aretatud araucanad. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinnast paarikümne kilomeetri kaugusel Kose vallas asub Tuhala, kus oma koduaias kanade ja küülikute seas toimetab perenaine Karin Remmelgas. Hoovil ringi vaadates võib silmata puitehitist, mis oleks justkui saunamaja, aga tegelikult elavad seal hoopis üheksa kana ja kaks kukke. 

«Eriti meeldivad mulle sinist ja pruuni värvi munad,» lausub Remmelgas. Mõned kanad on ta soetanud kodumaalt, teised aga välja hautanud ja tibudest üles kasvatanud välismaalt tellitud munadest. Nii ongi Remmelgal kanalas kolme tõugu kanu, kes munevad mitut värvi mune. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles