Valged kanamunad teevad pruunidele silmad ette

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kodumaiste kanamunade tootja DAVA Foods saadab täna alanud lihavõttenädalal kauplustesse ligi kolm miljonit valget muna, mis on kaks korda enam kui tavapäraselt.

Munade müügi tippaeg algab juba enne lihavõtteid ja kestab ligi kolm nädalat, kui kõige ostetumad on just valged M-suuruses munad. 

DAVA Foods Eesti müügijuht Kalle Ribeluse sõnul valmistus DAVA Foods lihavõtteperioodiks varakult ning tarbijate nõudlusele valgete kanamunade osas ollakse valmis. «Valgete kanamunade müük kasvab umbes kolmenädalase perioodi jooksul hüppeliselt ning ulatub ligi kolme miljoni valge munani igal nädalal,» sõnas ta.

Ribelus lisas, et kuigi pruunid munad ei ole niivõrd nõutud, jätkub ostjaid neilegi ning nädalas müüakse umbes 1,5 miljonit pruuni muna. Kõige ostetumaks munaks on valge M-suuruses muna. DAVA Foodsi toodetavaid eestimaiseid Eggo-mune müüakse erinevates suurustes nii 6, 8, 10 kui ka 18 munaga pakendites. 

Ribeluse sõnul on konkurents munaturul tugev ning see annab tunda just lihavõtteperioodil, mil osa jaekette eelistas kodumaistele munadele soodsama ostuhinnaga Hollandi, Poola, Leedu või Läti kanamune.

«On aga kindel hulk tarbijaid, kes alati eestimaist eelistavad ning ka teadlikkus kodumaise ja importmuna eristamisel on oluliselt tõusnud,» ütles Ribelus. Ta viitas igal munal olevale templile, mille põhjal on võimalik riigi tähise järgi tuvastada, kust muna pärineb. Eesti munasid tähistab lühend EE.

DAVA Foods Estonia toodab päevas üle 250 000 ning aastas kokku umbes 95 miljonit kanamuna. Ettevõttele kuulub Tallinna külje all Lool Eesti suurim farm kaheksa kanalaga, milles hetkel on kokku 330 000 kana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles