Euromure: mitu eurot peaks tavaliseks poeskäiguks tasku pistma?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euro kasutuselevõtuni on jäänud vaid paar nädalat, Tarbija24 annab rahavahetuseni jäänud nädalatel rahandusministeeriumi abil inimestel tekkinud lihtsatele ja keerulistele euroga seotud küsimustele.

Kui palju mul siis umbes raha peaks kaasas olema, kui poodi süüa ostma lähen? Praegu kulub keskmiselt 100 kuni 150 krooni.

Siinkohal on abiks eurokalkulaator, kuid võib-olla aitab rehkendamist kergendada ka see, kui meelde jätta, et 100 krooni on 6,39 eurot. Nii et kui praegu kulub keskmiselt 100 kuni 150 krooni, siis eurodes oleks see summa 6,39 kuni 9,59 ehk jämedalt võttes 7-10 eurot

Kes tahab oma kuludest ja tuludest eurodes põhjalikumat ülevaadet, saab rehkendamisel appi võtta Finantsinspektsiooni tarbijaveebi Minuraha.ee eelarvekalkulaatori, mille leiad siit. Kalkulaatori abil saab oma koduse eelarve tulu- ja kululiigid kroonidest eurodesse ümber arvutada. Sisestada tuleb  tulude ja kulude summad Eesti kroonides ning vajutada nuppu «arvuta». Kalkulaator arvestab summad eurodesse ametliku kursi järgi, mis on 15,6466 krooni ühe euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles