Harjumaad ähvardab fekaaliuputus (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi sulges mitu purgimiskohta.
Tallinna Vesi sulges mitu purgimiskohta. Foto: Jaanus Lensment

Jaanuari alguses sulges AS Tallinna Vesi Harju maakonna purgimiskohad ehk kohad, kus saab reovett ja fekaale kanalisatsiooni lasta ning fekaalivedajatel tuleb  sõita Tallinna.  Kuid varsti keelatakse neil ka sinna sõita.

Harju fekaalivedajate peamiseks mureks on asjaolu, et Tallinna Vesi sulges neli purgimiskohta: Suur-Sõjamäel (Tallinnas), Irus (Jõelähtmes), Kaldal (Keilas) ja Harkus, kirjutab Harju Elu. Nüüd saavad fekaalivedajad kasutada ainult Tallinna purgimiskohti, sest teised ei sobi. See aga on tõstnud teenuse hinda: pikenevad sõiduteekonnad ja purgimiskohtades tuleb järjekorras oodata.

Harju Elule rääkis üks fekaaliveo ettevõtte juht, kes palus anonüümsust, et Tallinna Vee ettekirjutiste tõttu on hinnad tõusnud 70–100 protsenti. Teatud püsiklientide puhul on hinnatõus jäänud 50–60 protsendi juurde, aga seda põhjusel, et kliendid asuvad purgimiskohtadele suhteliselt lähedal.

Kuid ettevõtja sõnul on olukord võtmas uut pööret. «Eelmisel nädalal jõudis fekaaliveo ettevõtjateni kiri Tallinna Veelt. Seal öeldakse, et uute lepingute põhjal võib vett purgimiskohtadesse tuua Tallinna Vee haldus- või tegevusalalt. See tähendab seda, et kogu ülejäänud Harjumaale peame mingist hetkest hakkama ei ütlema,» rääkis ettevõtte juht.

Võrreldes Tallinna Vee purgimiskohtadega ei ole praegu Harjumaal avatud kohad nii suured, et suudaksid vajalikus mahus solki vastu võtta ja seda töödelda. Fekaaliveo ettevõtjate sõnul ei olegi need väärt kandma purgimiskoha nime. Näiteks Keila-Joa purgimiskoht ei suuda töödelda piirkonna 200 kuupmeetrit reovett ja suurem osa tuleb ikkagi Tallinna viia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles