Populaarsete kommide välimuses seisab ees oluline muutus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvilised kommid
Värvilised kommid Foto: Mihkel Maripuu

Kõigile tuttavaid M&M'si, Skittles'i, Starbursti ja tervet rida teisi komme, mis paistavad silma just oma värvilisuse poolest, ootab lähiajal ees oluline muutus.

Nimelt teatas Mars Inc. hiljuti oma pressiteates, et nende maiustuste tootmisel lõpetatakse kunstlike värvainete kasutamine, kuna turu-uuringud näitavad, et nende vältimine muutub tarbijatele järjest olulisemaks, vahendab Huffington Post. See otsus mõjutab ettevõtte enam kui 50 toodet, mille hulgas on näiteks M&M'si, Skittles'i ja Starbursti kommid, Wrigley närimiskumm ning Snickersi šokolaad.

Selle otsusega liitub Mars tosina teise ettevõttega, mis on lubanud lähiaastatel loobuda kunstlike värvainete kasutamisest oma toodetes. Kuigi siiani ei ole ära tõestatud värvainete kahjustav mõju tervisele, on nende asemel muutunud tarbijate jaoks järjest olulisemaks looduslike värvainete kasutamine.

Muidugi, kes tunneb nüüd muret, et tema lemmik M&M'si kommid muudavad peagi värvi, seda peaks mõnevõrra lohutama asjaolu, et muutuse elluviimiseks on võtnud ettevõte aega viis aastat. «Igasugustest kunstlikest värvainetest loobumine kõigist meie toodetest on väga suuremahuline ettevõtmine, mis nõuab palju aega ja kõva tööd,» tähendas Marsi tegevjuht ja president Grant F. Reid.

Ka ei tasu muretseda, et populaarsed kommid liialt oma senisest värvist kaotaksid, kuna ettevõte plaanib panustada palju energiat ka sellesse, et just oma värvilisuse poolest populaarsed maiused säilitaksid võimalikult palju oma senisest välimusest. Küll aga ei ole Mars kordagi maininud, mis saab nendest värvainevarudest, mis praegu ettevõtte ladudesse varutud on.

Mullu teavitas Marsi konkurent General Mills – kes toodab peamiselt hommikusöögihelbeid ja jogurteid –, et loobub igasuguste kunstlike koostisainete, sealhulgas värvainete kasutamisest oma toodetes hiljemalt 2017. aastaks. Küll aga ei ole ettevõte olnud seniajani võimeline leidma vähemalt kahele senisele värvitoonile looduslikku asendajat, mistõttu on tulevikus nende Trix hommikusöögihelbed ilma roheliste ja siniste krõpsudeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles