Portfoolio täiendab CVd

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti lisavad tööotsijad CV-sse ebaolulist infot, mistõttu intervjuule ei kutsutagi.
Tihti lisavad tööotsijad CV-sse ebaolulist infot, mistõttu intervjuule ei kutsutagi. Foto: SCANPIX

Teatud juhtudel on kasulik CVd täiendada portfoolioga, mis on lihtsustatult öeldes oma oskuste tutvustamise ja tõestamise vahend. Enamasti on tegemist mingil moel visuaalse, käegakatsutava materjaliga, mida tööandja või klient saab vaadata, uurida ja mõista kiirelt, milliseid töid, millise stiiliga ja mis tulemustega on inimene teinud.

Kõige lihtsam on see loomulikult kunstnikele ja teistele visuaalse töö tegijaile: saab kokku panna joonistuste, riidekollektsioonide vms kogu, modellide puhul pildid endast. Keerulisem on portfoolio koostamine raamatupidajate, konsultantide ja teiste seesuguste ametite puhul. Sel juhul võiks portfoolios olla kas tehtud tööde kirjeldused juhtumitena (milliste klientidega mida on tehtud, milline suund raamatupidamises võetud, mis oli algne probleem ja selle lõpplahendus), diplomid ja sertifikaadid ning nende analüüs – mida tegelikult õpiti ja kuidas seda on rakendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles