Aasta aia perenaine: aed võtab kogu mu aja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta aia perenaine Sirje Varul.
Aasta aia perenaine Sirje Varul. Foto: SCANPIX

Täna päeval kuulutab ajakiri Kodu&Aed välja «Kodu kauniks» konkursi võitjad, hommikul avaldati aasta aia tiitli võitja – Sirje Varul Tartumaalt.

Värske auhinnasaaja rääkis ETV saates «Terevisioon», et aia eest hoolitsemine võtab kogu tema aja ning aias toimetamine ongi tema töö ja hobi. «Kuldnokkade saabudes lähen aeda ja oktoobris-novembris tulen,» märkis ta.

Varuli sõnul ei saa ilusat aeda luua suhtumisega, et homme või järgmine nädal hakkan tegema. Aed vajab natuke hoolt iga päev.

Kuigi Varuli kodu on ka varem auhinnatud, ei võtnud naine aia eest hoolitsemist ette uhkete tiitlite saamiseks, vaid seetõttu, et naudib ise aia ilu – õisi ja lõhnu.

Varuli suur aed on ka vastupidine tõsetus sellele levinud arusaamale, et kui pere on lemmikloomaks võtnud koera, siis ilusat aeda olla ei saa. Varulite aias jookseb koeri ringi mitu. Ainukese vahejuhtumina tõi naine välja korra, kui noorim koer tõmbas kevadel mõned taimed välja. Nende asemele sai istutatud uued ja asi korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles