Tugev tuul ja ebasoodsad jääolud häirivad laevaliiklust Hiiumaa ja Vormsiga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev tuul
Tugev tuul Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neljapäeva õhtul tormiks paisunud tuul katkestas laevaühenduse Hiiumaa ja Vormsi saarega, edasine parvlaevaliiklus sõltub tuuleoludest.

Eile õhtul jäid ära päeva viimased väljumised Hiiumaa liinil Heltermaalt kell 20.30 ja Rohukülast kell 22.30. Samuti ei väljunud Vormsi laev viimasele reisile Svybist kell 19.05 ja Rohukülast kell 20.15.

Keerulised ilmastikuolud raskendasid ka reede hommikul ülesõite, teatab Väinamere Liinid. Kell 6.30 Rohukülast väljunud Regula jäi kell 6.55 jäässe kinni. Regulale tuli appi kell 6.45 Vormsilt Rohukülla ülesõitu alustanud parvlaev Ormsö, mille pardal oli kaks reisijat.

Ligikaudu ühe tunni pärast sai Regula jätkata teekonda Heltermaale, sildudes kell 10.50. Regula pardal oli 34 reisijat ja 27 sõidukit – valdavalt veokid. Kuna Regula oli jäätakistuse tõttu laevatee kanalites ees, siis pikenes tunni võrra ka kell 6.30 Heltermaalt väljunud St Ola reis.

Regula reis, mis graafiku kohaselt pidi väljuma kell 8.30 Heltermaalt, jäi ära. Rohukülast kell 7.45 väljuma pidanud Ormsö reis lükkus Regulale abi andmise tõttu samuti tund aega hilisemaks.

St Ola väljus uuele reisile Rohukülast juba vaid poole tunnise hilinemisega kell 10.30 ja järgmise reisi kell 12.30 Heltermaalt teevad parvlaevad St Ola ja Regula koos ning seda St Ola eestvedamisel.

Edasine parvlaevaliiklus sõltub tuuleoludest. Kui tuul võimaldab, siis St Ola väljub graafikukohaselt Rohukülast kell 14.30 ja 18.30, Heltermaalt kell 16.30. Päeva viimased väljumised otsustatakse jooksvalt  sõltuvalt ilmaoludest.

Ära jäävad Regula väljumised Rohukülast kell 16.30 ja 20.30 ja Heltermaalt kell 18.30. Piletid, mis on ostetud ärajäävatele reisidele, kehtivad eelnevale ja järgnevale väljumisele eelisjärjekorras. Võimalusel sõidab Regula koos parvlaevaga St Ola samadel aegadel.

Ilmaennustuse kohaselt on Väinamerel tormine ilm tuuleiilidega puhanguti kuni 25 m/s veel nii reedel kui ka laupäeval, mistõttu võib parvlaevaliiklus olla häiritud.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel enne sadamasse sõitmist vaadata operatiivinfot veebilehelt www.tuulelaevad.ee või nutirakendusest Tuulelaevad, kuhu on koondatud kõige värskem info otse sadamakassadest nii parvlaevagraafikute kui ka väljumiste osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles