Kutsealade tuleviku meistrid võtavad mõõtu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tallinna Teeninduskoolis kolmandat korda toimuvate meistrivõistluste käigus astuvad kümnel osavõistlusel võistlustulle 123 õpilast, mõned õpetajad ning võistlejad ka Soomest, lisandunud on kaks uut osavõistlust.

Tallinna Teeninduskooli direktori Meeli Kaldma sõnul on meistrivõistlused koht, kus õpilased saavad oma erialased oskused proovile panna. «Õpilased näevad oma eriala olulisust ning näitavad oma oskusi nii õpetajatele kui ka potentsiaalsetele tööandjatele,» ütles Kaldma. Ta lisas, et niisamuti on see hea võimalus tutvustada erialasid ka tulevastele erialavalikute tegijatele.

Uuendusena on sellel aastal meistrivõistluste kavas kaks uut osavõistlust: Teko Komm 2016 ja Kolu kõrtsi uued maitsed 2016. Esimesel võistlusel peavad osalejad nelja tunniga looma ja valmistama kahe erineva maitse ja viimistlusega käsitöökommi, mida eksponeeritakse Tallinna Teeninduskooli aatriumis ühise väljapanekuna. Teisel võistlusel, mille eesmärgiks on väärtustada Eesti traditsioonilise köögi tooraineid, tuleb osalejatel koostada matsivõileivast, pasteediga karaskist ja kaeraküpsistest koosnev kerge eine.

Kokku toimub Teko meistrivõitlustel kümme osavõistlust: Kuldne Kulp 2016, Kokkade Seitsmevõistlused 2016, Teko Kelner, 2016, Teko Pagar 2016, Teko Kondiiter 2016, Teko Müügiproff 2016, Teko Majutusteenindaja 2016, Teko Puhastusteenindaja 2016, Teko Komm 2016 ja Kolu kõrtsi uued maitsed 2016.

Võistluste kohtunikeks on oma ala professionaalid, kellelt pärast põnevat võistlust oodatakse kommentaare ning tagasisidet. Kuldse Kulbi võistluse kohtunik Pavel Gurjanov, kes on ka 2013. aasta koka tiitli omanik, ütleb, et õpilaste edukus sellistel mõõduvõtmistel sõltub, kui rahulikuks nad selle käigus suudavad jääda. «Kokandusvõistluste puhul hinnatakse eelkõige toidu maitset, seega ei tohi võistleja tunda hirmu, vaid peab mõtlema positiivselt – nii on ka toidu tulemus parem,» lausub Gurjanov.

Tallinna Teeninduskooli kutsevõistlustel edukalt osalenud õpilastel on tulevikus võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui ka rahvusvahelistel võistlustel. Viimati saavutasid AEHT (Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsioon) rahvusvahelisel kutsevõistlusel teeninduskooli kokaõpilane Kertu-Liina Mahla kuldmedali restoraniteeninduses ja Kristel Hunt kuldmedali kokavõistlustes.  

Tallinna Teeninduskool, lühema nimega Teko, on suurim kutseõpet pakkuv majutuse-teeninduse-kaubanduse valdkonna kool Põhja-Eestis. Koolis saab õppida eesti ja vene keeles nii päevases kui ka töökohapõhises õppes, samuti täienduskursustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles