Uued tooted: riivjuustud, jogurtid, lihavalik ja käsitööõlu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio uued kirsi-kaneeli ning virsiku-creme brulee jogurtid.
Valio uued kirsi-kaneeli ning virsiku-creme brulee jogurtid. Foto: Valio Eesti

Jaanuari jooksul lisandusid Eesti kaupluselettidele riivjuustud ja jogurtid Valiolt, valik lihatooteid Maks&Mooritsalt ning käsitööõlu Kochilt.

Valio riivjuustud

Valio Atleet juustusarja lisandusid jaanuaris spetsiaalselt küpsetistele ja pastale mõeldud riivjuustud, mille väljatöötamisel oli abiks Eesti peakokkade ühenduse liige Koit Uustalu.

Foto: Valio

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul on koostöö tippkokaga olnud põnev. Riivjuustu pakendite tagaküljelt leiab retseptisoovitused Koit Uustalult, kes soovitab juuste valida vastavalt roale. Näiteks küpsetistele mõeldud riivjuust on tugevama konsistentsiga kui pastale mõeldud juust ning selle maitse tuleb tugevamalt välja ahjuroogades kuumade temperatuuride mõjul.

Võru juustumeistrite käe all valmivad riivjuustud jõuavad poelettidele 200-grammises pakendis. Tooted on laktoosivabad ning kõrge valgu- ning kaltsiumisisaldusega. Atleet riivjuustud kuuluvad maitseomaduselt mahedate juustude hulka.

Maks&Mooritsa lihatooted

Foto: Maks&Moorits

Uue maitsestusega Maks&Mooritsa lihapallid ja pihvid on e-ainete vabad, maitsestamiseks on lisatud vaid sool, pipar ja vürtside segu. Uute hakktoodete sortimendist leiab ka mulgipärased lihapallid.

Atria Eesti müügidirektori Meelis Laande sõnul arvestatakse uute toodete arendamisel eelkõige koduturu tarbijate soove. «Lihatoodete puhul eelistatakse just harjumuspärast ja mahedat maitset. Eksootika meeldib eestlastele ka, kuid enim ikkagi kodune maitse,» kirjeldas ta.

«Kõik uued pihvid ja lihapallid sisaldavad sea- ja veiseliha ning on täielikult e-ainete vabad,» sõnas Laande. Ta lisas, et uute toodete seas on üllatajaks Mulgi lihapallid, millesse on lisatud odrakruupe ja kartulit. Toored hakk-kotletid on aga valmistatud värskest lihast ning mõeldud neile, kes soovivad kotlette enda käe ja tunnetuse järgi küpsetada.

Foto: Maks&Moorits

Uued hakktooted:

  • Lihapihvid – küpsetatud klassikalised sea- ja veiselihast pihvid.
  • Lihapihvid juustuga – küpsetatud sea- ja veiselihast pihvid juustuga.
  • Mulgi lihapallid – küpsetatud sea- ja veiselihast pallid kartuli ja odrakruupidega.
  • Hakk-kotletid – toored sea- ja veiselihast hakk-kotletid.
  • Wõro lihapallid – küpsetatud kanalihamassist ja sealihast pallid.

Valio jogurtid

Kuna veebruaris möödub 20 aastat ajast, mil Alma kaubamärgi all esimesed jogurtid Eesti kauplustesse müügile jõudsid, lisas Valio uute toodete nimistusse veel virsiku-crème brûlée ja kirsi-kaneeli jogurtid.

«Esimene Alma jogurt, mis poelettidele jõudis, oli just nimelt virsikujogurt, millele lisasime 2014. aastal tarbijate soosingu pälvinud magustoidu crème brûlée maitsenüansi. Lisaks panime kilosesse pakendisse traditsioonilise kirsijogurti, millele pakub vaheldust kaneeli maitsevarjund,» ütles Kalbin.

Alma ühekiloste klassikaliste jogurtite seeriasse kuuluvad lisaks uutele maitsetele metsmaasikajogurt, maitsestamata jogurt ning ahjuõuna jogurt. Aastas toodetakse Valio Laeva tehases pea miljon pakki klassikalist ühekilost jogurtit.

Foto: Valio
Foto: Koch Eesti

Kochi käsitööõlu

Kochi õllemeister Enn Kärblane on pruulinud vasekarva old-ale tüüpi pikalt laagerdatud õlle Nipperkin, millest aimub samaaegselt nii kangust kui mahedust. Magusalt mahedal õllel on kergelt vürtsine küpsete puuviljade aroom, mille buketis on tunda suitsuploomi, kirssi, banaani ja sõstart. 

Õlle valmistamisel on kasutatud heledaid odralinnaseid, värvilinnaseid, suhkrut, humalaid ning just selle õlle jaoks valitud ale'i pärmi. Õlu on saadaval nii 0,33-liitrises klaaspudelis kui 20-liitrises KEG vaadis. Nipperkin on müügil Prismas, Stockmannis, Maksimarketites.

Oma nime on õlu Nipperkin saanud vanalt Inglismaalt, kus see tähendas mahuühikut, mida kasutati kangemate õllede serveerimiseks või villimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles