Sada väljavalitut saab esmakordselt noobli kokakonkursi Eesti võidutööd proovida

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rooz
Dmitri Rooz Foto: Restoran FARM

Tuleval nädalal toimub restoranis FARM tippkoka Dmitri Roozi autoriõhtusöök, kus Eesti esindaja Bocuse d'Or 2017 serveerib eksklusiivselt oma Eesti eelvooru võidutööd.

3. veebuaril toimuva õhtusöögi raames saavad võidutööd maitsta peale žüriid veel sada inimest, vahendab Restoran FARM. Viiekäigulise õhtusöögi peakangelaseks on Peipsi koha unikaalses serveeringus.

Bocuse d’Or on prestiižseim kokakunsti võistlus maailmas. Esimest korda kutsuti Eesti osalema sellel maailma enim jälgitud kokandusvõistlusel 2008. aastal. «Võtsin ette omamoodi väljakutsuva ülesande serveerida küllalt keerulist kalarooga korraga sajale inimesele, sest peakokana loomulikult soovin pakkuda seda peale žüriid ka laiemale ringile,» ütleb Dmitri Rooz.

Rooz võitis sama tööga eelmise aasta sügisel toimunud Eesti eelvooru. Dmitri Rooz on brand-chef uues Eesti kaasaegse köögi restoranis FARM ja restoranis Korsaar – mõlemad kuuluvad 2016. aasta Eesti parimate restoranide hulka.

Dmitri Rooz esindab Eestit Bocuse d’Or võistlusel juba teist korda. Esimest korda esindas ta Eestit sel võistlusel aastal 2010. Rooz on suure kogemusega tippkokk, olles ametis juba üle 25 aasta, Dmitril on palju kohalikke ja rahvusvahelisi võite ning tema professionaalse käe alt on välja kasvanud uued kulinaaria staarid.

Üritust esitleb Eesti Maitsete Saatkond, mille eesmärk on arendada ja edendada kohalikul ja rahvusvahelisel tasemel Eesti kaasaegset kööki ja selle kuvandit Eesti, tema piirkondade ja eestlaste etniliste alamrühmade eristatavate maitsete uurimise, väljatöötamise ja esindamise läbi.

Ürituse fookuses on autorimenüü, mille kõrvale loovad elamust Sofia Rubina Jazzbänd ning ebatavaline illusiooni show, mis pidi külalisi üllatama.

Ürituse menüüst leiab:

  • vürtsikilujäätis krõbeda rukkileivaga
  • suitsutatud pardifilee pardimuna kreemiga
  • karusmarja-koriandri sorbee
  • madalal temperatuuril küpsetatud koha ja kammkarbi ballotine
  • kreemja vahuveini kastmega
  • meekook pärnaõiejäätise ja ebaküdoonia salatiga
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles