Eksperdid: internetiohud pole inimestele ikka veel selged

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka lapsevanemal tasub kursis olla, millega laps internetis tegeleb.
Ka lapsevanemal tasub kursis olla, millega laps internetis tegeleb. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Sotsiaalvõrgustikud võiksid inimestele selgemalt ohtudest hoidumise näpunäiteid anda ja inimesed peaksid küberturvalisust tõsisemalt võtma, leiab küberturbe ekspert Joseph Carson.

«Üks probleem sotsiaalvõrgustike puhul on see, et kuna need firmad koguvad palju teavet selle kohta, mida me igapäevaselt teeme ja mida plaanime tulevikus teha, siis nad ei tee väga selgeks seda, milleks seda teavet kasutatakse,» lausus ta ERR uudisteportaalile.

Küberturvalisuse tarkvara Sophos Baltikumi juhi Justinas Valentukeviciuse sõnul ei saa ükski antiviiruse programm arvutit kaitsta, kui inimene oma peaga ei mõtle.

«Tihtipeale lubab meie enda käitumine häkkeritel meie süsteemidesse siseneda. Sellisel puhul on raske leida toodet, mis suudaks sajaprotsendiliselt kaitsta,» ütles ta.

Valentukevicius märkis, et vähim, mida inimesed ise ära teha saavad, on oma arvutite operatsioonisüsteemide ja turvasätete pidev uuendamine.

Refereeritud artiklit saab lugeda ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles