Sõidukite GPS-lahendus kaitseb omanike vara

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karli Saul/SCANPIX

Uus GPS-lahendus koondab kulude optimeerimise, juhtide töö planeerimise ning vara kaitse terviklikuks teenuseks, võimaldades sõidukeid jälgida ning kaitsta ja töid efektiivsemaks muuta.

Eestis rasketehnika liisinguga tegeleva Fusion Varahalduse juhatuse esimehe Hendrik Roosna hinnangul peaksid rasketehnika ostjad juba vara soetades mõtlema ka levinud ohtudele ja nende minimeerimisele.

«Liising on seni olnud teenus, mille puhul pakutakse klientidele standardlahendusi, kuid ei arvestata nende vajadusi, millele teenusepakkuja saaks liisinguga koos lisaväärtust pakkuda,» lausus Roosna. Ometigi ei maksa lisavõimaluste pakkumine kliendile palju, kuid aitab kogu masina kasuliku eluea ning liisinguperioodi jooksul hoida kokku kulusid ning olla justkui täiendavaks kindlustuseks soetatud varale.

Lisaväärtusena peab Roosna silmas GPS-lahendust, mis võimaldab mugavalt jälgida masinatega seotud kulutusi ning juhtide tööd, kuid teisalt lahendada ka näiteks metsa- või ehitusmasinatega seotud kindlustuslepingutest tulenevaid probleeme. «Levinuimad mured, mis rasketehnikaga kaasnevad on endiselt kütusevargused, kuid kahjuks tuleb ette ka olukordi, kus hommikuks enam masinat pole,» märkis ta.

Fusion Varahaldus pakub alates jaanuarist oma klientidele koostöös rahvusvahelise telemaatikateenuse ettevõttega Ecofleet Eesti OÜ GPS-il baseeruvat sõiduki- ja meeskonnahaldamise lahendust, mis võimaldab saada masina asukoha kõrval ka ülevaadet eelseisvatest hooldustest ning hinnata juhi sõidustiili. «Meie klientidel on olnud juhtumeid, mille puhul oleks liisingu lisateenus FusionPlus aidanud ja klient poleks pidanud valveta parklast varastatud masinat liisingfirmale ise kinni maksma, vaid oleks abi saanud kindlustuslepingust,» rääkis Roosna.

Ta lisas, et kuna GPS-lahendus on võimalik ühendada turvafirmade valveteenustega, rakendatakse varguskatsete, rikkumiste või vandalismijuhtumite puhul turvameetmeid, mida on võimalik käsitleda kui kindlustusjuhtumeid.

Ecofleet Eesti OÜ juhatuse liikme Jaanus Truu sõnul on Eesti ettevõtjad juba üha enam huvitatud turvalisuse ja kulude kokkuhoiuga seotud lahendustest. FusionPlus teenuse abil saab otse arvutist või nutiseadmest vaadata masina täpset asukohta, kiirust ja liikumissuunda. Ühtlasi on võimalik vaadata masina teekonda koos kiirusegraafikuga valitud ajaperioodil.

«Lisaks teeb teenuse mugavaks võimalus märkida kõiki masinaga seotud hooldustöid ning saada õigel hetkel selle kohta teavitus,» selgitas Truu ning täpsustas, et märguanne saabub kohe ka siis, kui keegi masina kallal vandaalitseb – näiteks kütuseluugi avamisel saavad nii omanik kui ka turvafirma teate, mille põhjal kiirelt reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles