Kindlustusmaakler: inimeste huvi reisikindlustuse vastu on märgatavalt kasvanud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisimine
Reisimine Foto: SCANPIX

Mullu pöörduti Iizi Kindlustusmaakleri poole pöörduti reisikindlustuse sooviga üle 260 000 korra, mis on ligi 62 protsenti rohkem kui 2014. aastal.

«Aastaga on tõusnud inimeste huvi reisikindlustuse kaitsete vastu – küsitakse rohkem, mida kindlustuspakkumised katavad ja mida mitte,» sõnas Iiizi Kindlustusmaakleri reisi- ja õnnetusjuhtumikindlustuse tootejuht Moonika Kaste.

Ta lisas, et hind ei ole enam peamiseks otsuse langetamise teguriks ning kindlasti on suurt mõju avaldavad ka maailmas toimuvad sündmused. «Nii loodusõnnetused, lennufirmade pankrotid, streigid kui ka muud ärevad kriisiolukorrad,» tähendas Kaste. Iizi Kindlustusmaakleri statistika põhjal tehakse üle 70 protsendi reisikindlustustest koos täiendavate lisakaitsetega erinevate riskide vastu. Enamlevinud reisikindlustuse lisakaitsed on pagasikindlustus ja reisitõrkekindlustus. Üle kümne protsendi Iizi reisikindlustustest tehti eelmisel aastal koos spordi lisakaitsega.

Kindlustusmaakler soovitab, et kui reisil plaanitakse tegeleda spordiga, osaleda treeningutel või võistlustel, tuleks arvestada sellega ka kindlustuse tegemisel ning oma soovist ka kohe teada anda. Kindlustatakse sõpruskondade suusareise, erinevad spordivõistluse ja treeningutega seotud reise ning suvised purjetamise reise. Kui vastav lisarisk ei ole kindlustamisel valitud, siis seltsil ei ole ka kohustust kahjusid hüvitada õnnetusjuhtumi toimumise korral, mis on aset leidnud sportimisel.

Täiendava reisitõrke lisakaitse valis eelmisel aastal juurde 3,6 protsenti kindlustuse ostjatest, kuna see annab laiema kaitse kui seda tavapärane reisitõrkekindlustus võimaldab ja katab juhtumid, mis tulenevad streigist, pankrotist, lennugraafiku muudatustest, loodusõnnetustest ning ürituste ärajäämisest. Küll aga tuleks silmas pidada, et kõik kindlustusseltsid täiendavat lisakaitset ei paku ja seltsiti on ka kaitsete sisu erinev.

Seepärast soovitab kindlustusmaakler kõik kaitsed enne kindlustuse ostmist tähelepanelikult alati üle vaadata ehk mis on antud riski alt kaetud ja mis mitte. Lisaks tuleks täiendav lisakaitse valida võimalikult varakult peale piletite ostmist, sest teatud seltsidel on kindlustuse kehtima hakkamise osas kindlad reeglid ning viimasel minutil kindlustamisest ei ole enam palju abi.

Enamus reisikindlustuse poliise tehti 2015. aastal läbi Iizi internetikeskkonna, mis võimaldab võrrelda 9 erineva seltsi reisikindlustuse pakkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles