Elektrilevi saab alustada ühtse arvesüsteemi loomisega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi on Eesti Energia kontserni kuuluv võrguettevõtja.
Elektrilevi on Eesti Energia kontserni kuuluv võrguettevõtja. Foto: Ants liigus (Pärnu Postimees)

Konkurentsiamet kiitis heaks Elektrilevi plaani arendada 2017. aasta alguseks välja lahendus, millega saavad kõik elektrimüüjad Elektrilevi võrgupiirkonnas esitada tarbijatele elektrienergia ja võrguteenuse eest ühtse arve.

Seni on selline võimalus olnud vaid Elektrilevi OÜga samasse kontserni kuuluval AS Eesti Energial. Kohustuse täitmiseks tuleb Elektrilevil muuhulgas korraldada riigihange mahukaks IT-arenduseks.

Ühtset arvet võimaldatakse esitada kodu- ja äritarbijatele ning sellega liitumine on elektrimüüjatele vabatahtlik. Liitumisel vastutab tarbijate maksete eest elektrimüüja. Andmete vahetus elektrienergia müüjate ja Elektrilevi vahel ühtse arve esitamiseks hakkab toimuma Eleringi andmevahetusplatvormi kaudu.

Viis elektrimüüjat esitasid konkurentsiametile ühise kaebuse, milles palusid Elektrilevi kohustada  tagama neile võimalust väljastada elektrienergia ja võrguteenuse eest ühtset arvet Eesti Energiaga võrdsetel tingimustel. Elektrimüüjate hinnangul on see andnud Eesti Energiale konkurentsieelise.

Konkurentsiameti esialgse hinnangu kohaselt ei ole Elektrilevi tegevus seni taganud teistele elektrimüüjatele võrdset võimalust Eesti Energiaga konkureerida. Amet on seisukohal, et ühtse arve rakendamine kõrvaldab turul esinevad konkurentsiprobleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles