Üle 6000 tarbimiskoha võib jääda elektriarvestita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugloetav elektriarvesti
Kaugloetav elektriarvesti Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kavandatav võrgueeskirja muudatus, millega paigaldatakse uued kaugloetavad elektriarvestid üksnes reaalsetele tarbijatele, jätab praeguse seisuga arvestita üle 6000 tarbimiskoha.

«Elektrilevi rohkem kui 627 000 tarbimiskohast on üle 6000 sellise tarbimiskoha, kus pole kolme aasta jooksul mingit elektritarbimist toimunud,» ütles Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Maret Reinumägi.

Muudatusega paigaldatakse arvestid järgmise aasta 1. jaanuariks ainult nendesse tarbimiskohtadesse, kus ka tegelikult elektrit tarbitakse. Kohtades, kus kolme viimase aasta jooksul ei ole elektrit kasutatud, paigaldatakse kaugloetav arvesti vaid siis, kui tarbimine taastub.

Neljapäeval valitsus võrgueeskirja muudatusi veel heaks ei kiitnud ja avas need aruteludeks.

Möödunud aasta lõpuks paigaldas Elektrilevi üle 524 000 arvesti ning veel on vaja paigaldada ligikaudu 103 000 arvestist. Kauglugemisele viidi 2015. aasta lõpuks üle ligi 420 000 arvestit.

Tulenevalt kehtivast võrgueeskirjast peavad Eestis kõik elektriarvestid toimima kaugloetavana hiljemalt 2017. aasta algusest. Kui suurtarbijatele saabus elektrinäitude kauglugemine juba 2013. aastaks, siis koduklientidel vahetab Elektrilevi välja ligi 630 000 arvestit nelja aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles