Amet alustas nelja pürotehnika müügikoha suhtes menetluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pürotehnika.
Pürotehnika. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) kontrollis eelmise aasta lõpus 25 pürotehniliste toodete müügikohta ja alustas neist nelja suhtes menetluse.

«Rikkumisi tuvastati viies müügikohas ja üks neist leidis lahenduse juba kontrolli käigus. Nelja järelevalvemenetlust on hetkel veel pooleli,» ütles TJA pressiesindaja Anu Võlma BNS-ile. 

Suurim rikkumine oli pressiesindaja sõnul nõuetele mittevastavate pürotehniliste toodete müük – puudus nii CE-märgistus, kasutusluba kui ka eestikeelne informatsioon.

Tarbijakaitseamet ja päästeamet seekord aasta lõpus ühiskontrolli ei teinud. «Ühiskontrolle seekord ei toimunud. Tarbijakaitseamet tegi kontrolli üle Eesti pisteliselt erinevates müügikohtades. Kokkuvõte pole veel lõplik, kuid esmase hinnangu järgi suuremaid probleeme ei esinenud,» ütles tarbijakaitseameti kommunikatsiooniekspert Pille Kalda.

«Kontrollisime toodete vastavust jaekaubanduse nõuetele ning nendes probleeme ei esinenud. Kontrollisime ka toodete kasutusjuhendite olemasolu ning tehtud sai vähemalt üks märgukiri eestikeelse kasutusjuhendi esiletõstmiseks,» rääkis Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles