Mehitamata kauplus peaks asendama väljasurevaid maapoode

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeste kohtade elanikel tuleb poodi minna kümneid kilomeetreid.
Väikeste kohtade elanikel tuleb poodi minna kümneid kilomeetreid. Foto: SCANPIX

Kui imikutoidu järgi tuli sõita 20 kilomeetri taha, otsustas rootslane Robert Ilijson luua nutirakenduse, mis säästaks külarahvast sellisest retkest.

Mehe sõnul tekkis tal idee luua uut tüüpi pood, kui pidi hilisõhtul sõitma 20 km kaugusele imikutoidu järgi, kirjutab Local. «Ma mõtlesin, et poodi on vaja ja hakkasin nuputama, kuidas seda probleemi tehnoloogia abil lahendada,» rääkis mees.

Mehitamata pood Lõuna-Rootsis Vikeni vanas postkontoris oleks avatud 365 päeva aastas ja nutirakendus mitte ainult ei ava poeuksi registreeritud kasutajatele, vaid toimib ka kassana. Arve esitatakse ostjatele kord kuus.

«Kui inimesed soovivad pipraga kartulikrõpse soola ja äädika omade asemel, siis nad saavad seda paluda. Me uurime inimestelt, mida nad soovivad. Rakendusel on ka oma tugiteenus, kuhu inimesed saavad oma ostusoovid kirja panna,» rääkis Iiljason. Esimese mehitamata külapoe avamine Vikanis sõltub praegu sellest, kas Apple kiidab rootslase rakenduse heaks. Kuid mehel on märksa suuremad plaanid. «Minu ambitsioon on jõuda teistesse väikelinnadesse. Näiteks Molles (20 km Vikanist) avaksin ma poe kohe,» rääkis ettevõtlik mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles