Presidendi pulmatordi valmistas saarlanna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves abiellusid Halliste kirikus.
President Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves abiellusid Halliste kirikus. Foto: Annika Haas/presidendi kantselei

Laupäeval Viljandimaal toimunud presidendi pulmapeo tordi valmistas Saaremaalt pärit kondiiter Helen Laht, kes on pälvinud ka Noore Meistri võistlusel Eesti parima kondiitri tiitli.

Presidendi pulmatort valmis ettevõttes Heidi Park Kondiiter ja pruutpaar soovis klassikalist torti kreemikate roosade roosidega, vahendab maakonnaleht Meie Maa. «Saime tellimuse, kuna meil on hea koostöö presidendi kantseleiga,» sõnas tordi valmistanud saarlanna Helen Laht, kes on varasemalt valmistanud presidendi vastuvõtule ka suupisteid.

Šokolaadist pulmatort kaalus seitse kilo, selle sisuks oli šokolaadikook šokolaadimousse’i ja vaarikakastmega. Tordi lillede peale kulus aega üks terve tööpäev ja teine päev läks tordi kokkupanekuks ja kaunistuste lisamiseks. «Üldjuhul ongi välja kujunenud, et üks kondiiter tegeleb ühe tordiprojektiga lõpuni – kui just ei ole kiire pulmatordihooaeg, nagu on suvel, kui aeg kaob tihti käest ära, » selgitas kondiiter, kes valmistas pulmatordi üksinda ja pidi selle jaoks ka 1. jaanuaril tööle tulema.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles