Päästekeskuse juht: ka külma ilmaga ei tohi küttekoldeid üle kütta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju, mis lõppes ühe inimese eluga.
Tulekahju, mis lõppes ühe inimese eluga. Foto: Ahto Luud/Õhtuleht

2016. aasta nelja esimest päeva iseloomustab kurb statistika: nelja päevaga on tules hukkunud neli inimest.

Kuigi põhjused on tulekahjude puhul olnud erinevad, siis ühisjoon on nende puhul olnud inimeste käitumine: voodis suitsetamine, vale kütmine ja küttekolderikked, vahendab ERRi uudisteportaal tänahommikust saadet «Terevisioon».

«Küttekolletele ülemäära kuuma ei tohi anda, vaatamata sellele, et väljas on külm ja igal ahjul ning kaminal on küttevõimsus, mida ületada ei tohi,» ütles Priit Laos ETV hommikusaates. Siinjuures jagaski ta kaks soovitust, mis aitavad pakaseliste ilmadega ülekütmist ja sellest tingitud ohtusid vältida.

Esimene on küttekollete kontroll, mida peaks tegema professionaalne korstnapühkija,, ning seejuures tuleb kontrollida, et lõõrid oleksid tahmast puhastatud. Teiseks tuleb silmas pidada, et üle kütta ei tohi ja küttekolde ümbrus tuleb hoida puhtana, mitte kuhjata näiteks pliidi kõrvale ohtralt pliidipuid.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERRi uudisteportaalist. Vaata lähemalt ka lisatud uudislõigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles