Uued tooted: proteiinikohupiimakreemid, taskuleib ja ohtralt liha

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maks&Mooritsa uus tootevalik.
Maks&Mooritsa uus tootevalik. Foto: Tootja foto

Detsembris on poelettidele lisandumas proteiinikohupiimakreemid, must suitsune taskuleib ning palju valikut lihasõpradele.

Maks&Mooritsa uuenenud lihatoodete valik

Maks & Mooritsa uue talvehooaja tooteid ilmestab lihtsus ja harjumuspärane maitse, kuid lisaks klassikalistele maitsetele leiab valikust ka verikäki ning kooreklopsi.

«Eelmisel talvel parima verivorsti tiitli võitnud Tooma verivorstid said lisa ning on nüüd saadaval koos peekoniviiludega,» rääkis Atria Eesti ASi müügidirektor Meelis Laande.

Foto: Tootja foto

Lihadest tõi Laande esile kooreklopsi, mida nõukogude ajal pakuti igas korralikus restoranis. «Maks & Mooritsa kooreklops sisaldab seakaelakarbonaadi lõike kooremarinaadis ning valmistamiseks tuleb neid kuumal pannil praadida, lisades lõpus rõõska koort, et saada rohkem kastet,» kirjeldas liha- ja grillmeister Enn Tobreluts.

Uue tootevaliku veidi eksootilisemad tooted on kaukaasiapärane seapraad ning teravama maitse eelistajatele letšo toorvorstikesed. «Kaukaasiapärane seapraad on maitsestatud sibula, soola, purustatud pipra ja ürtidega. Letšo toorvorstikesed lambasooles on maitsestatud paprika ,sibula ja tomati seguga,» sõnas Tobreluts.

Maks&Mooritsa talvetooted:

  • Kooreklops
  • Juustukattega ahjuliha
  • Verikäkk "Black pudding"  
  • Kitsepiima kreemjuustuga toorvorstikesed
  • Memme ahjupraad
  • Priske verivorst (lihatükikestega)
  • Tooma verivorstikesed peekoniviiludega
  • Ahjusiga ribikondiga
  • Väike verivorstike kestata
  • Kaukaasiapärane suur seapraad
  • Letšo ahjuvorstikesed lambasooles 
  • Delikatess-sült

Rannamõisa jõuluhani- ja kalkun

Järgmisest nädalast jõuavad Rannamõisa lihatööstuselt kauplustesse traditsioonilised jõulutooted – jahutatud jõuluhani ja –kalkun, mis on saadaval kuni jaanuari alguseni.

Foto: Tootja foto

Rannamõisa brändijuhi David Pärnametsa sõnul on jahutatud hani ja kalkun müügil juba kuuendat aastat ning need pole jõululaual enam sugugi ebatraditsioonilised.

Hani ja kalkun on poelettidel müügil jahutatuna. Pärnametsa sõnul on jahutatud liha värske ja suurema toiteväärtusega kui sügavkülmutatud ning see ei sisalda säilitusaineid. «Kui veel mõned aastad tagasi olid kliendid harjunud ostma külmutatud tooteid, siis aina enam eelistavad inimesed kvaliteetset ja värsket toorainet,» ütles ta.

Jahutatud hane võib alates jõulunädalast (21.12) leida Selverist, Prismast, Maxima XX ja XXX kauplustest, Stockmannist ning suurematest Rimidest.  Kalkun on müügil jõulunädalast (21.12) Prismas, suuremates Maximates, suuremates Rimides ja Stockmannis.

Valio PROfeel proteiinikohupiimakreemid

Valio tõi turule spordisõpradele mõeldud PROfeel sarja, mille banaani-, ananassi- ja kakaomaitselistesse proteiinikohupiimakreemidesse pole lisatud suhkrut ning mille 200-grammises topsis sisaldub 21,4 grammi valku. Toode sisaldab vaid looduslikult esinevaid suhkruid, peamiselt piimasuhkrut.

Foto: Tootja foto

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul on Eestis üha kasvav hulk sportlasi ja harrastajaid, kelle jaoks on treenimine ja toitumine ühtne tervik. «PROfeel sari on esimene Eestis toodetud alternatiiv spordisõpradele, kelle jaoks on oluline katta oma organismi füüsilise aktiivsusega kasvavat valguvajadust ning vähendada igapäevaselt tarbitavate süsivesikute koguseid,» selgitas Kalbin. Kohupiimakreemide retseptide kaasautor on kulturist Ott Kiivikas, kes samuti kinnitas valkude tarbimise olulisust lihaste taastumiseks.

PROfeel tooted valmivad eestimaisest piimast Valio Laeva tehases ja on pakendatud 200-grammistesse topsidesse, mille aitavad poelettidel ära tunda treenerite Eva Ottase ja Ott Kiivikase pildid.

Foto: Tootja foto

Fazeri Must suitsune taskuleib

Fazeri Must pagaritoodete sari täienes talvehooajal suitsuse taskuleivaga, mis sisaldab ohtralt rukkijahu ning linaseemneid.

Fazeri pagaritoodete Eesti müügidirektori Vladimir Sapožnini sõnul näitavad viimaste aastate trendid, et Eesti inimesed eelistavad klassikalistele leivapätsidele tervislikumaid lisaväärtusega pagaritooteid.

«Kaasaja märksõnad leiva- ja saiatoodete turul on ebatraditsioonilised formaadid, uued põnevad maitsed ning erinevad tervislikud lisandid kliide, terade või seemnete näol,» sõnas Sapožnin. Neid trende järgides lisandus talvehooajaks rukkileivasarja Fazer Must suitsune taskuleib, mis on valmistatud naturaalse juuretisega ning kaetud kuldsete linaseemnetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles