Asekantsler suhkrumaksust: võib veel mõtteid tulla

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet.
Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet. Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet lubab, et kuni neid suhkrumaksu mõttetuses ei veenda, jääb maksupeatükk rohelisse raamatusse, millega ollakse alles poolel teel ja kuhu võib veel huvitavaid mõtteid lisanduda.

Sotsiaalministeerium surus korra juba rohelisest raamatust välja hääletatud toidumaksustamise peatüki sinna tagasi. Miks?

Kõige olulisem põhjus teema uuesti lauale panna on see, et pahade kommete maksustamine on efektiivne. Suhkru- või rasvamaksu tõhususest on maailmas väga vähe tõestusmaterjali, aga tubaka ja alkoholi kohta on varnast võtta nii kogemusi kui ka uuringuid, et see tõesti aitab tarbimist vähendada. Teine põhjus oli valitsuse programm, kus on sees energiajookide maksustamise analüüs. Sotsiaalministeeriumi ettepanek rahandusministeeriumile on, et võiks vaadata laiemalt kõiki magusaid jooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles