SEB lõpetab pangateenuste pakkumise postkontorites

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pank.
SEB pank. Foto: Liis Treimann

SEB lõpetab 29. veebruarist pangateenuste pakkumise postkontorites. Finantsteenused jäävad postkontoritesse alles, sest Eesti Post jätkab sularaha sissemakse ja maksete teenuse pakkumist kõikide pankade klientidele samadel tingimustel.

«Eesti Post on välja töötanud iseseisvad maksete vahendamise ja sularaha kontole sissemakse lahendused ning soovitame senistel SEB Postipanga klientidel edaspidi kasutada Eesti Posti teenuseid,» ütles SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Vaikmäe-Koit lisas, et pangateenuste pakkumiseks maapiirkondades on konkureerimise asemel mõttekam teha koostööd, kuna see võimaldab tagada teenuse kättesaadavuse ka valdkondades, kus see majanduslikult ennast muidu ära ei tasuks, näiteks sularaharingluse tagamisel.

Sularaha osakaal igapäevastes maksetes on kiiresti kahanemas, kuid see ei tähenda, et sularaharingluse süsteem ei vajaks arendamist. «Mida väiksem on nõudlus sularaha järele, seda keerukam on seda pakkuda üleriigiliselt ja seega peaks erinevad ettevõtted tegema koostööd, tagamaks efektiivne sularaha kättesaadavus,» lisas Vaikmäe-Koit.

«Eestis oleks võimalik pakkuda cash-back («sularaha poest») lahendust turuüleselt ehk igast makseterminalist, kuid sellise süsteemi ülesehitamine eeldaks kõikide pankade, kaardiorganisatsioonide ja kaarditehingute töötlejate arendustöid. Plaanime algatada Eesti pangaliidu tasemel laiema diskussiooni, et selline lahendus sünniks, sest see tagaks sularaharingluse maapiirkondades parimal võimalikul moel,» ütles Vaikmäe-Koit.

Sularaha kättesaadavuse parandamiseks vahetab SEB järgneva kolme aasta jooksul välja kõik oma sularahaautomaadid uue põlvkonna masinate vastu, mis on töökindlamad ja turvalisemad. «Eestis on lai valik makseviise, mis pakuvad alternatiivi sularahale, näiteks on kõiki peamisi igapäevapanganduse tehinguid võimalik mugavalt teha nii interneti- kui ka mobiilipangas. Plaanime suurendada oma teavitustööd, et kliendid oleksid teadlikud erinevatest nende kasutuses olevatest arveldusviisidest,» rääkis Vaikmäe-Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles