Koledaid pühadekampsuneid ostetakse järjest harvem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Aastate jooksul on nn jõulukampsunitest saanud hitt, kuigi tegu pole alati kõige kaunimate rõivastega. Sellele vaatamata on jõuluajal ikka ostetud kudumeid, millel on äratuntav jõuluteemaline pilt ja muster. Alles nüüd hakkab see trend vaibuma. 

The Guardian vahendab, et sel aastal on poed septembri ja novembri vahel sisse ostnud 10 protsenti vähem jõulukampsuneid kui möödunud aastal. Olemasolevad kampsunid on müüki paisatud tavapärasest soodsama hinnaga ja oodata on veel suuri allahindlusi. 

WGSNi turu-uuringute juhi Lorna Halli sõnul on tarbijad põhjapõtrade, lumememmede ja kingipakkidega kaunistatud kampsunitest nüüdseks tüdinenud. «Inimesed, kes tahtsid kõigile pereliikmetele nalja pärast jõulukampsuneid kinkida, on seda juba teinud ja rohkem nad seda ei tee,» ütles ta.

«Kui keegi tahab ka tänavu jõulukampsunit kanda, tõmbab ta ilmselt sahtlipõhjast välja juba eelmisel või üle-eelmisel aastal ostetud kampsuni.»

Kuigi jõulukampsunite müük on languses, võib siiski öelda, et tegu on jõuluajal popi riideesemega. Oluline on aga see, et kampsun ei oleks «liiga ilus», vaid parajalt koomiline ja silmatorkav. Maitsekus ei ole seejuures eriti hinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles