Elron tõmbab uute rongide ostuplaanile pidurit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni juhatuse senine esimees Andrus Ossip
Elroni juhatuse senine esimees Andrus Ossip Foto: Liis Treimann

Kui mais rääkis Elron plaanist soetada Tallinna-Tartu rongiliinile mitu uut mugavat ekspressrongi aastaks 2018, siis nüüd kaalutakse ka muid võimalusi.

«See teema on meil jätkuvalt laua peal, aga on ka alternatiivid, mida me juurde kaalume,» selgitas Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip, miks ei ole Elron esitanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile taotlust kevadel välja käidud ettepaneku osas, kus rongifirma soovis 2018. aastaks tuua Tallinna-Tartu liinile juurde kolm uut mugavat luksusrongi, kus pingivahe oleks laiem ning olemas oleks ka toitlustusvagun.

Kuigi Ossipi kinnitusel on uute rongide soetamine jätkuvalt võimalik variant, on selle kõrvale tekkinud veel kaks arvestavat alternatiivi. Teiseks on juba turule tekkinud arvestava variandina hübriidrong, mis Elronile tähendaks osa elektrirongide muutmist selliselt, et need oleksid võimelised ka diisli peal sõitma. Kolmas ja kõige säästlikum variant on võimalus osta juuresolevatele kolmevagunilistele diiselrongidele neljas vagun juurde. «Nende vahel me püüame leida seda, mis meie jaoks on pikemas perspektiivis see kõige õigem,» sõnas Elroni juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles