Vaata, millised on eestlaste lemmikkingitused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ferratum Groupi korraldatud jõulubaromeetri uuringu andmetel kavatsevad eestlased sel aastal jõuluostudele kulutada 73 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Suur osa sellest kulutatakse tõenäoliselt raamatupoodides, sest just raamatuid meeldib meile kinkida kõige rohkem.

Uuring näitas, et eestlaste lemmikkingitusteks tänavustel jõuludel on raamatud (22,9 protsenti), alkohoolsed joogid (14,8 protsenti), meelelahutusürituste pääsmed ning muud pere heaolu tõstvad kingid (10,6 protsenti). 

Kui võrrelda teiste Balti riikidega, siis Läti ja Leedu inimesed ostavad rohkem mänguasju ja mänge (24,7 protsenti Lätis ja 20,7 protsenti Leedus) ning samuti ka maiustusi ja luksuslikumaid toidukaupu (17,2 protsenti Lätis ja 15,7 protsenti Leedus). Kolmandas järjekorras kulutavad lätlased raamatutele (14,9 protsenti), samal ajal kui Leedus on populaarsuselt kolmandal kohal ilutooted (15,1 protsenti). 

Ferratumi jõulubaromeetri 2015. aasta uuring viidi läbi 21 riigis. Osalejateks olid Ferratum Groupi kliendid 14 205 majapidamisest, kelle netosissetulek oli 805 - 10 350 eurot kuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles