Parvlaevaühendus Väinamerel on taastatud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heltermaa sadam Hiiumaal
Heltermaa sadam Hiiumaal Foto: Mihkel Maripuu

Nädalavahetusel Eestis aset leidnud tugev torm ja veetaseme tõus häiris oluliselt parvlaevaühendust Väinamerel, mis nüüdseks on oma graafikujärgse rütmi tagasi saanud.

Väinamere Liinide kinnitusel toimub täna laevaliiklus Väinamerel plaanipäraselt kõigil liinidel. Mis puudutab saartevahelist ühendust, siis tehakse Triigi-Sõru liinil täna järele eile ära jäänud reisid, kuna tavagraafikus teisipäeviti reise ette nähtud ei ole.

Nii toimusid Triigist täna täiendavad väljumised Hiiumaale kell 6.45 ja 9.30, samuti väljub laev veel ka kell 19.00. Sõrult väljus laev kell 8.15 ning Hiiumaalt Saaremaale saab veel ka kell 17.30 väljuva praamiga.

Tugev torm ja veetaseme tõus häirisid nädalavahetusel tõsiselt parvlaevaliiklust – esmaspäeva hommikuni ei toiminud ühtegi väljumist ei Saaremaale, Hiiumaale, Vormsile ega ka Triigi-Sõru sadamate vahel, häiritud oli ka Tallinna-Helsingi laevaliiklus.

Kui viimati seisis mandri- ja Saaremaa vaheline laevaühendus neli aastat tagasi, siis pühapäeva õhtul seiskas selle kõrge veetase. Küll aga taastati see ühendus juba eile, esmaspäeva hommikul, kui kell 9.40 väljus parvlaev Hiiumaa Kuivastust ning jätkas graafikujärgseid sõite.

Parvlaevaühendus Hiiumaa ja Vormsiga taastus esmaspäeva õhtul. Rohuküla-Heltermaa liinil algasid reisid kell 18.30 mõlemast sadamast, viimased reisid tegi St Ola Heltermaalt kell 1.20 ja Rohukülast kell 2.45. Väinamere Liinide kinnitusel said kõik soovijad üle veetud. Ormsö alustas liiklust Vormsilt mandrile kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles