Tormiöö Tallinnas – küünlavalgel koduarest

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Kristiines  asuva Mooni tänava rahval möödus eilne õhtu koduarestis, sest torm langetas puu elektriliinidele ja inimestel ei lubatud majadest väljuda.

«Kõigepealt mulle naaber helistas, et siin on kõva tuuleiil, puu teeb raks-raks ragiseb niiviisi,   tulin siis trepipeale vaatama, käiski mütsakas ja sädemeid lendas ja oligi kõik pime ümberringi,» sõnas Mooni tänaval elav Voldemar, kes elab üle tee kohast, kus puu murdus.  Pärast õnnestust soovitas kohale tulnud päästeamet  Mooni tänava rahval majades püsida. Kuigi veel esmaspäeva keskpäeval pole elekter veel tagasi tulnud ja remondibrigaad alles töötab, said inimesed hommikul siiski tööle.

 «Nüüd varsti saab siin korda, aga terve öö olime elektrita,» kommenteeris Räägu tänaval elav Mihkel, kes oli tulnud töömeeste tegutsemist vaatama.

«Keegi ütles, et 10 aastat tagasi oli midagi sarnast juhtunud, aga mina ei mäleta, et varem oleks siin olnud,» rääkis mees. Nende pere otsis pärast õnnetust küünlad välja ja läks varakult magama. «Telekast jäi kõik vaatamata. Rumala peaga mõtlesin, et kuulaks raadiot, aga see oli ka vait.  Ei ole midagi teha, kui elekter ära läheb, telefon ka ei tööta, ainult mobiil,» ütles Mihkel.

Voldemari suurimaks mureks ongi tänaval olevad  vanad puud, mis iga tormiga järjestu hullemini õõtsuvad. «Siin kõrval on kaks paplit samamoodi ohtlikus olukorras, aga keegi välja ei tee. Need tuleks kiiresti maha võtta, sest võib juhtuda, et see töö, mis nad praegu teevad on täiesti mõttetu. Need võivad samamoodi maha kukkuda lõhub jälle kõik ära. Linnavalitsusest ei ole mitte keegi vaatamas käinud,» rääkis ta.

Töömehed ütlesid, et õhtuks peaksid elektritööd tehtud olema ja liinid taastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles