LHV lisab kaks uut sularahaautomaati

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV sularahaautomaat
LHV sularahaautomaat Foto: LHV pank

Lisaks juba olemasolevale kümnele sularahaautomaadile avab LHV Pank avab täna kaks uut sularahaautomaati – ühe Tartus Lõunakeskuses ja teise Pärnus Kaubamajakas.

«Kuigi meil ei olnud plaanis veel sel aastal automaate lisada, selgus klientide tagasisidest ja automaatide kasutusstatistikast, et see on siiski otstarbekas,» rääkis LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. Uute automaatide paigaldamise asjus võttis LHV kuulda klientide soove ja analüüsis põhjalikult olemasoleva võrgu kasutusstatistikat.

«Pärast oma võrgu avamist saime klientidelt selge signaali, et Pärnusse on meie automaat väga oodatud. Tartu Kaubamajas asuv automaat on leidnud aga väga suurt kasutust ja koormuse hajutamiseks sobib Tartusse hästi veel üks LHV automaat,» lisas Kilu.

LHV Pank avas oma sularahaautomaatide võrgu tänavu augustis, kui käiku läksid esimesed kümme automaati. Sularahaautomaatide asukohtadena on LHV Pank eelistanud kohti, kus kliendid rohkem liiguvad ja on harjunud ka varasemalt sularahaautomaate kasutama. Koos tööd alustavate automaatidega on LHV-l nüüd kokku 12 sularahaautomaati: 9 Tallinnas, 2 Tartus ja 1 Pärnus.

Kõik LHV sularahaautomaadid on kaasaegsed nn recycler-tüüpi masinad ehk neid saab kasutada nii sularaha sissemakseks kui ka väljavõtmiseks, samuti saab automaadi abil tutvuda kontojäägiga ja vahetada pangakaardi PIN-koodi. Erandina ei saa PIN-koodi vahetada enne 1. augustit 2015 väljastatud mitme konto kaartidel.

LHV automaatidest on sularaha väljavõtmine nii era- kui ka äriklientidele tasuta. Vaid kuu jooksul 10 000 eurot ületava summa eest on tasu 0,3 protsenti summast. Kõik sularaha sissemaksed on tasuta. Teiste pankade automaatidest on LHV pangakaardiga sularaha väljavõtu hinnaks 1 euro tehingu kohta. Novembris panid kliendid automaatide abil kontole 4,6 miljonit eurot, välja võeti aga 3,1 miljonit eurot. Kokku tehti LHV sularahaautomaatidega novembris enam kui 24 000 toimingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles