Valveteenust ostes tasub olla tähelepanelik

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Caesar Turvateenuste AS hoiatab inimesi, kes on sõlminud või soovivad sõlmida turvateenuste lepingu, et alati ei pruugi valveteenuse leping turvalisust tagada.


Caesari Turvateenuste nõukogu esimees Aleksander Paal ütles, et hinnasõda turvateenuste turul on viinud selleni, et mõned firmad on loobunud turvateenuse pakkumisest, jätkates sealjuures klientidelt raha kasseerimist.

Tehnilise valve puhul on aastane hinnalangus 40 ja mehitatud valve puhul 20 protsenti.

«Turvateenuste järsu hinnalanguse tulemusena on Eesti turul hakanud levima tendents, et turvafirmad ei täida enam oma lepingulisi kohustusi. Praktikas näeb see välja nii, et klient sõlmib mingi firmaga valveteenuse lepingu ja maksab selle teenuste eest, aga kui vaja on reaalset kaitset, siis ilmneb, et sellega peab tegelema kolmas osapool ja turvafirma ise ei vastuta reaalselt mitte millegi eest,» kirjeldas Paal olukorda.

Selliste skeemide aluseks on koostöölepingud, mis on sõlmitud konkreetse turvateenuse litsentsiga struktuuride ja firmade vahel, mis neid ei oma. Viimased ei tee endile tüli patrullmeeskondade ülalpidamise ja personali väljaõppega, vaid kannavad vastutuse üle partneritele.

«Seetõttu tuleks turvateenuste lepingut sõlmides huvi tunda, kes konkreetselt teid ja teie vara kaitsma hakkab,» soovitas Caesari Turvateenuste nõukogu esimees. Tema sõnul on usaldusväärsel turvateenuse partneril oma patrullmasinate park, signaalpult ja väljaõppinud spetsialistidest koosseis, mis töötab 24 tundi ööpäevas ja 365 päeva aastas.

«Vastasel juhul on turvateenuste eest arvete maksmine mõttetu raharaiskamine. Paraku veenduvad kliendid selles liiga hilja – enamasti alles siis, kui kuritegu on juba sooritatud, aga turvafirma keeldunud selle eest vastutust võtmast.

Caesari Turvateenistuse AS pakub täielikku valveteenuste spektrit: vallas- ja kinnisvara valvet ja kaitset, isikukaitset, korra tagamist üritustel, valvetehnika projekteerimist, paigaldamist ja hooldamist, samuti juhtimiskeskuse ülalpidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles