Jõulurõõmu suurus sõltub vähe rahast

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaliidu finantshariduse toimkonna juht Katrin Laks on seisukohal, et jõuluväljaminekuteks saab pikemalt ette planeerida, selmet lihtsalt avastada detsembri alguses, et nüüd on jõulud käes.
Pangaliidu finantshariduse toimkonna juht Katrin Laks on seisukohal, et jõuluväljaminekuteks saab pikemalt ette planeerida, selmet lihtsalt avastada detsembri alguses, et nüüd on jõulud käes. Foto: Sander Ilvest

Kui säästmine nõuab aasta läbi korralikku distsipliini, siis selleks, et jõulud ka säästliku inimese rahakotti proovile ei paneks, aitavad mõned väga lihtsad nipid.

«Mina olen mõelnud, et plaanin neid kulutusi pikemalt: see pühade aeg ei ole üks kord aastas, millal kulutused on suuremad; perioode, mil kulud on suuremad, on olulisemalt rohkem,» räägib pangaliidu finantshariduse toimkonna juht ja SEB panga kogumis- ja investeerimistoodete müügijuht Katrin Laks, viidates kogu pikale talveperioodile, mis toob kaasa ka kõrgemad küttekulud ja autoomanikele lisaks võrdlemisi kuluka rehvivahetuse.

«Nutikad plaanivad ka seda, et küttekulud tõusevad aasta läbi: kui on soe aeg ja kütet ei ole, panevad nad osa kütterahast endale juba kõrvale,» sõnab ta. Tema sõnul saaks täpselt samamoodi valmistuda jõuludeks. «Ja mitte mõelda, et nädala pärast on kinke vaja ja nüüd ma hakkan otsima, sest viimane moment, kui ma otsin, ongi hinnad ka spetsiaalselt juba kõrgemad,» tõdeb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles