Haige töötaja tõi McDonalds'ile kohtuhagi kaela

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald's USAs
McDonald's USAs Foto: Gene J. Puskar/AP

Hiljuti McDonald'si Waterloo restorani New Yorgis külastanud klient esitas kolmapäeval kiirtoidurestorani vastu kohtuhagi, kuna sai teada, et tema toidu valmistas A-hepatiiti põdev töötaja.

McDonald'si New Yorgis asuvat restorani külastanud klient Christopher Welch nõuab New Yorgi osariigi kohtule esitatud frantsiisiettevõtte Jascor Inc. vastu esitatud hagis, et kiirtoidurestoran reageeriks esimesel võimalusel olukorrale, kus tõenäoliselt tuhatkond klienti puutusid kokku toiduga, mille oli valmistanud viiruslikku maksahaigust A-hepatiiti põdev töötaja, vahendab Reuters.

Kuigi kiirtoidurestorani McDonalds'i frantsiisi alusel tegutseva ettevõtte esindajatelt ei õnnestunud Reutersil kommentaari saada, kinnitas New Yorgi osariigi Seneca maakonna terviseamet juba 13. novembril, et Waterloo McDonald'sis töötab A-hepatiiti põdev toitlustustöötaja.

Kuigi tervishoiutöötajate sõnul on avalikes toidukohtades A-hepatiiti nakatumise oht võrdlemisi madal, soovitavad nad tungivalt kõigil neil, kes külastasid 2., 3., 5., 6. ja 8. novembril konkreetset McDonald'si restorani ja sõid kohapeal sealset toitu ning jooke, minna arsti juurde, kui neid ei ole varasemalt A-hepatiidi vastu vaktsineeritud.

Kohtuhagi esitanud Christopher Welch külastas kiirtoidurestorani vähemalt ühel neist päevadest, millal maksahaigust põdeva toitlustustöötaja vahetused olid. A-hepatiiti põdev töötaja võis viirust edasi anda nii läbi toidu, jookide, köögitarvikute kui nõude, kui ta pärast tualetis käimist käsi ei pesnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles