Tuntud poekett müüs lastele ohtlikke mänguasju

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Terviseamet

Terviseameti järelevalve leidis ja kõrvaldas turult jalanõusid, mänguasju ja meeste sõrmkindad, mille puhul selgus, et nende kasutamine võib osutuda tarbijatele ohtlikuks.

Nii kolme paari jalatsite kui kinnaste puhul oli peamiseks probleemiks ülemäärane kroomi sisaldus toodetes, kusjuures mitmed tooted olid pärit Hiinast. Toodetes leidunud kroom VI on tugev sensibiliseerija, mis võib inimese nahaga kokku puutudes kutsuda tundlikel inimestel esile allergilisi reaktsioone.

Puidust roboti ja pehmete papagoide puhul, mida müüb Tigeri kauplus, olid probleemiks mänguasjade testimisel eraldunud väikesed osakesed, mis võivad põhjustada lastel lämbumist.

Näiteks pehme rääkiv papagoi võis tunduda esmapilgul süütu, ent selle puhul tekkis juurdepääs täidisele, kust eraldus väikseid elektroonilisi osasid.

Poolas valmistatud kõristi kõrvaldamise põhjuseks oli mänguasja kuju ja mõõtmete mittevastavus mänguasjade ohutust tagavatele nõuetele.

Täpsemat infot müügilt eemaldatud toodete kohta leiad terviseameti koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles