Osad kindlustusfirmad lennufirma pankroti korral kindlustust ei paku

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Kindlustusettevõtted lennufirma maksejõuetuse korral kindlustuskaitset reisijatele ei paku ja ühtlasi ei toimi tavaline reisikindlustus lennufirma pankroti korral.

If kindlsutus turundusjuht Tambet Asi sõnas, et suures plaanis kaitseb reisitõrkekindlustus lisakulutuste eest, mis tekivad reisi katkemise, ärajäämise või juba alanud reisi graafikust kõrvalekaldumise tõttu. «Mis puudustab pankrotti, siis If reisikindlustus paraku ei paku maksejõuetuse vastu kindlustuskaitset ja ühtlasi pole seda kaitset ka varasemalt pakkunud,» selgitas Asi.

PZU Kindlustus turundusjuht Maren Uibo sõnul ei hüvita reeglina reisikindlustus kahju ega kulusid, mis on põhjustatud transpordiettevõtte maksevõimetusest või pankrotist. Kuid see on kindlustusseltsiti erinev, mil juhul keegi millist riski katab.

«Erikokkuleppel on sellised riskid võimalik kindlustada, kuid ka vaid siis, kui vedaja pankrot või maksevõimetus kindlustuslepingu sõlmimisel ei olnud teada,» sõnas Uibo ja lisas, et seega peab kindlustusjuhtum olema ootamatu ning ettenägematu.

PZU reisikindlustusega saab lepingu sõlmimisel valida tavapärase reisitõrke kindlustusele juurde lisariskid, mille korral reisitõrke kindlustusjuhtumiks on ka transpordiettevõtte töötajate streik, töökatkestus või maksevõimetus.

«Töökatkestusest, streigist ja maksevõimetusest põhjustatud kindlustusjuhtumi korral hüvitatakse kindlustatule lisakulud transpordile ja majutusele, mis on vajalikud reisi sihtpunkti või reisi alguspunkti jõudmiseks.

Uibo sõnul peab pöörama tähelepanu sellele, et kindlustusjuhtumiks ei ole ning hüvitist ei maksta, kui tegemist on reisikorraldaja või reisibüroo maksevõimetusega.

«PZU on pakkumud kindlustuskaitset transpordiettevõtte streigi, töökatkestuse või maksejõuetuse korral alates 2015 aasta juunist. Kindlustuslepingu sõlmimisel soovitame seda lisakaitset küsida oma müügikonsultandilt,» märkis Uibo.

ERGO kahjukäsitluse osakonna juhataja Caterina Lepvalt selgitas, et ERGO ei paku ega ole ka varem pakkunud võimalust kindlustada end selleks puhuks, kui lennufirma peaks ootamatult pankrotti minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles