Viini loomaaias keelatakse endlikepid

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viini Schönbrunni loomaaed keelas selfie sticki kasutamise.
Viini Schönbrunni loomaaed keelas selfie sticki kasutamise. Foto: PantherMedia

Viini Schönbrunni loomaaed on keelanud külastajatel teha koos loomadega selfie’sid, et ennekõike ära hoida õnnetusi ja pakkuda loomadele rahulikku keskkonda.

Zooloog Anton Weissenbacheri sõnul olid loomaaia töötajad täheldanud, et paljud turistid ja koolilapsed seadsid nutiseadme loomadele väga lähedale, vahendab The Local. «Mõned külastajad proovisid selfie sticki lausa üle piiraia panna,» sõnas zooloog.

«See ei ole ainult loomade territoorium, see on ka nende kodu ja nad ei ole harjunud, et ootamatu objekt nende territooriumile satub,» märkis Weissenbacher ja lisas, et mõned loomad on olnud uudishimulikud ja teised väga pelglikud.

Loomaaed on üles riputanud pildid, et külastajatele seda meelde tuletada. Peamised loomad, keda külaliste nutiseadmete kasutamine on eemale peletanud, on hülged, merilõvid ja Humboldti pingviinid. «Nende loomade territooriumile on nutiseadet kerge pista,» sõnas Weissenbacher.

Ta selgitas, et kui loom hammastega telefoni haarab, siis see ei ole talle tervislik ja ühtlasi võib põhjustada selfie stick ettearvamatuid õnnetusi.

Viini loomaaed on seisukohal, et selline keeld võiks tulevikus laieneda ka teistes loomaaedades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles