Maanteeamet: Superbus eksitab sõitjaid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superbus Tallinna bussijaamas.
Superbus Tallinna bussijaamas. Foto: Eero Vabamägi

Kui Superbusi tegevjuht Lauri Helke lubas, et nende reisijad võivad bussi pealt maha minna kus iganes nad soovivad, siis maanteeameti kinnitusel see nii ei ole.

«Meie reisijad võivad lahkuda bussist kus iganes nad soovivad,» ütles Superbusi tegevjuht Lauri Helke reedel Postimehele antud intervjuus. Ta kinnitas, et ostes näiteks pileti Tallinnast Tartusse võib reisija paluda peatust Mäos, kus ametlikku peatust ei ole ette nähtud.

Ühistranspordi osakonna juhataja  Kirke Williamsoni sõnul võivad reisijad siseneda ja väljuda sõiduplaanis ettenähtud peatustes, mitte ükskõik millises peatuses, nagu Lauri Helke on loos väitnud. «Seega on loos toodud informatsioon reisijatele eksitav,» kinnitas Williamson. Ta selgitas, et antud nõue tuleb ühistranspordi seadusest.  

«Antud nõue, et reisijad võivad siseneda ja väljuda sõiduplaanis ettenähtud peatustes, on kehtestatud seetõttu, et reisijad teaksid, millisest peatusest nad bussile peale saavad ning millisest maha,» rääkis Williamson. Olukord, kus buss peatub ükskõik millises peatuses, tähendaks reisija jaoks seda, et inimene ei saa kunagi kindel olla, kas tema peatuses buss alati peatub või ei. «Liiklusohutust silmas pidades peab buss peatuma seal, kus on ohutu ehk bussipeatuses,» toonitas Williamson.

Väljavõtted ühistranspordiseadusest

§ 8. Sõiduplaan

Sõiduplaan on dokument, millega määratakse liiniveol ühissõiduki liikumistee, peatused sõitjate sisenemiseks ja väljumiseks, väljumisajad alg- ja vahepeatustest ning saabumisaeg lõpp-peatusesse.

§ 52. Vedaja veokohustus liiniveol

(1) Vedaja on kohustatud korraldama liiniloale märgitud vedu liiniloa andja kinnitatud sõiduplaani ja teiste liiniloa taotlemisel esitatud veotingimuste kohaselt, tagades sõitjate ohutuse. Vedaja võib mitte järgida sõiduplaani, kui see on raskete teeolude, teeremondi või muude vedajast sõltumatute asjaolude tõttu vajalik sõitjate või liiklejate ohutuse või pagasi säilivuse tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles