Uued tooted: beebitoidud, tšillišokolaad ja ohtralt lihatooteid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri uus šokolaad.
Fazeri uus šokolaad. Foto: Tootja foto

Eesti kaupluselettidele on lisandunud mitmeid uusi maitseid Rannarootsi Lihatööstuselt, Salvesti Põnn lastetoidusarjalt ning Fazeri maiustustetootjatelt.

Rannarootsi talvised maitsed

Sel aastal on uute maitseelamustena Rannarootsi lihatoodete valikus lihaverivorst, verivorst suitsupeekoniga, kartulikäkk singiga, maitsestatud koodi- ja peekonilõigud, seapraelõik kondiga ja dekooriga ahjupraad seavälisfileest.

Foto: Tootja foto

Rannarootsi Lihatööstuse uus lihaverivorst sobib muuhulgas ka gluteenitalumatutele. «Kuna gluteenivabad toidud on teistes kategooriates osutunud väga populaarseks, tõime jõuludele mõeldes poelettidele gluteenivaba lihaverivorsti,» lisas lihatööstuse arendusjuht Peep Rahuoja. Rahuoja sõnul on lihaverivorst täielikult tangainete vaba ja sobib kõigile verivorstisõpradele.

Salvesti beebitoidud

Oktoobris alustas Salvest lastetoidusarja Põnn uuendamist. Uued tooted ei sisalda lisatud suhkruid ja nisujahu ning on valminud lastearsti Reet Raukase soovituste järgi.

«Reet Raukas andis nõu, millise energiavajaduse ja konsistentsiga lastetoidud peavad olema ning millised on sobivad kogused,» selgitas Salvesti turundus- ja tootearendusjuht Aulike Miljand.

Foto: Tootja foto

Ta lisas, et täiustatud on kõiki sarja retsepte. Suurima muudatusena asendati suhkur naturaalsete puuviljamahladega. Enam ei sisalda köögiviljaga lastetoidud nisujahu, selle asemel suurendati köögiviljade osakaalu.

Kodumaine lastetoidusari Põnn koosneb nüüd 25 tootest, näiteks on uutest maitsetest saadaval köögivilja-peediroog veiseliha ja kuskussiga ja köögivilja-õunapüree. Miljandi sõnul antakse beebidele uusi tooteid enne lettidele jõudmist proovida, sest siis on näha, kas maitse on õige või vajab veel täiustamist. «Kasutame võimalikult palju kodumaist toorainet - köögiviljatoitudes kodumaist liha, kartulit, porgandit ja peeti ning putrudes Eesti piima,» lisas ta.

Põnn klaaspurgisarja lastetoidud on saadaval 130- ja 190-grammistes pakendites, mehud 240-milliliitristes pudelites. Tooted maksavad orienteeruvalt 0,99-1,59 eurot.

Fazeri tume tšillišokolaad

Fazeri 70-protsendilise kakaosisaldusega tumeda šokolaadi Pure Dark sarja lisandus uus tšilliga maitsestatud šokolaaditahvel.

Fazer Eesti maiustuste kategooriajuhi Triin Aasma sõnul on Pure Dark šokolaadid Eestis hästi vastu võetud ning tumeda šokolaadi tarbimine näitab jätkuvalt tõusutrendi.

«Vähemalt 70-protsendilise kakaosisaldusega šokolaad on tervislikumaks alternatiiviks teistele maiustustele, kuna selles on ohtralt antioksüdante ning mineraale nagu magneesium ja kaalium, seejuures sisaldab šokolaad reeglina vähem suhkrut,» selgitas Aasma.

Pure Dark sarja šokolaaditahvlid on pakendatud 95-grammistesse kartongist pakenditesse, mida on lihtne taassulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles